Pot med krošnjami leži v osrčju mogočnih pohorskih gozdov, na vrhu Rogle, na nadmorski višini 1517 metrov.

Pot

Pot vam bo pokazala, zakaj je pohorska narava edinstvena. Spoznali boste drevesa krajevnih gozdov vse od korenin do vrhov krošenj. Postali boste delček gozdnega življenja ter se srečali s številnimi živalmi in rastlinami, ki jih ne boste našli nikjer drugje.

1000 metrov dolga pot vas bo popeljala skozi raznolik gozd, v katerem boste naleteli na mnoga presenečenja in nove reči, ki vas bodo učile o naravnih procesih v gozdu, o tem, kako jih zaščititi in o zanimivih dejstvih, ki vam bodo pomagala razumeti, kaj gozd in njegovi prebivalci potrebujejo za življenje in uspevanje.

Dih vam bo vzel pogled s 37 metrov visokega stolpa, zahvaljujoč kateremu boste uzrli veličastna drevesa, stara na ducate ali celo več kot sto let, na dosegu roke.

Info table

Če raje raziskujete sami, uporabite številne informacijske table, ki so del Poti med krošnjami in s katerimi lahko vsako izmed točk na vodoravnem delu sprehajalne poti preučujete nemoteno. Izobraževalni in didaktični elementi bodo obogatili in razširili vaše znanje o naravi, njeni zaščiti in vlogi gozda. Ne le za naše najmlajše obiskovalce, temveč tudi za mlade po srcu, ki še niso izgubili stika s svojo pustolovsko stranjo, so na voljo doživljajske postaje z vrvnimi elementi na višini 24 metrov.

Več TUKAJ.

Vir: Pot med krošnjam Pohorje

Foto: Rogla

By A.K.

Komentar: