Nedeljsko kosilo: Piščančji file v smetanovi omaki s špinačo in suhimi paradižniki
Kombinacija nežnega piščančjega mesa v slastni smetanovi omaki, obogateni s špinačo in suhimi paradižniki, osvoji še tako zahtevne brbončice. Jed navduši v več pogledih. Pripravljena je zgolj v eni ponvi in v manj kot pol ure. Krožnike pa boste zaradi popolnih okusov z veseljem pomazali do zadnje kapljice. Kot prilogo priporočamo široke rezance in skledo solate, ki jo v tem letnem času v izobilju.
Kaj potrebujete za štiri osebe?
- 2 polovici piščančjih prsi brez kosti in kože
- sol in mleti poper po okusu
- 0,5 žličke česna v prahu
- 2-3 žlice moke
- 1 žlica olivnega olja
- 1 žlica masla
- 60 ml piščančje jušne osnove
- 50 ml suhega belega vina (po želji)
- 1 žlička gorčice
- 250 ml smetane za kuhanje
- 150 g mlade špinače
- nekaj kosov v olje vloženih suhih paradižnikov
Postopek priprave najdete tukaj.