Nedeljsko kosilo: Piščančji file v smetanovi omaki s špinačo in suhimi paradižniki

Kombinacija nežnega piščančjega mesa v slastni smetanovi omaki, obogateni s špinačo in suhimi paradižniki, osvoji še tako zahtevne brbončice. Jed navduši v več pogledih. Pripravljena je zgolj v eni ponvi in v manj kot pol ure. Krožnike pa boste zaradi popolnih okusov z veseljem pomazali do zadnje kapljice. Kot prilogo priporočamo široke rezance in skledo solate, ki jo v tem letnem času v izobilju.

Kaj potrebujete za štiri osebe?
  • 2 polovici piščančjih prsi brez kosti in kože
  • sol in mleti poper po okusu
  • 0,5 žličke česna v prahu
  • 2-3 žlice moke
  • 1 žlica olivnega olja
  • 1 žlica masla
  • 60 ml piščančje jušne osnove
  • 50 ml suhega belega vina (po želji)
  • 1 žlička gorčice
  • 250 ml smetane za kuhanje
  • 150 g mlade špinače
  • nekaj kosov v olje vloženih suhih paradižnikov

Postopek priprave najdete tukaj.