Kaj danes za kosilo, da ne bo preveč dela, da ne traja, a je zelo okusno?

V pomoč za današnje kosilo predlagamo piščanca s krompirjem in paradižnikom v pekaču. Piščančje meso je sočno in okusno, saj ga pred peko mariniramo v čudoviti limonini marinadi. S peko piščanca skupaj s češnjevimi paradižniki, čebulo in krompirjem, dobimo izvrstno jed. Priprava jedi nam ne vzame veliko časa, saj večino dela opravi pečica. Ob jedi se prileže skleda zelene solate.

Kaj potrebujete?
  • 1 kg različnih kosov piščanca s kostmi in kožo (perutničke, stegna, krače)
  • 7 srednje velikih mladih krompirjev
  • 1-2 čebule
  • 250 g češnjevih paradižnikov
  • sol in mleti poper
  • 2 žlici olivnega olja
  • Marinada
  • sok dveh limon
  • 2 stroka česna
  • 2 žlički gorčice
  • 1-2 žlici olivnega olja
  • 1,5 žličke suhega origana
  • 1,5 žličke mlete paprike
  • 0,5 žličke soli
  • 0,5 žličke mletega popra

Navodila za pripravo najdete TUKAJ.

Dober tek!

Vir in foto: Okusno.je

By A.K.

Komentar: