Kaj je formulacija majhnih molekul in kako izboljša nego kože?

Svet nege kože je lahko strašljiv in zmeden, vendar ne sme biti. Prav to je navdihnilo Dr. Julijo Bao, da je leta 2017 ustanovila svojo, na znanosti zasnovano blagovno znamko za nego kože BAO Laboratory.

Bao je med svojim doktorskim študijem bioanalitične kemije s poudarkom na razvoju majhnih molekul, pogosto sedela. Sklonjena nad računalnikom je med pisanjem svoje doktorske dizertacije , kot navdušenka nad večopravilnostjo, svoj čas začela izkoriščati tako, da je vsak dan med sedenjem uporabljala tudi vlažilne maske za obraz.

Približno mesec dni pozneje je opazila izpuščaj, ki se je sčasoma razširil po vsem telesu. Vedela je, da je za to kriva maska.

Rekla bi, da je olje za obraz Lotus Squalane vsemogočno zdravilno olje. [Julija Bao]

“Čeprav sem študirala kemijo, sem le redko posvečala pozornost sestavinam v kozmetiki,” pravi Bao. “To mi je res odprlo oči in me spodbudilo, da preneham uporabljati 90 odstotkov izdelkov v mojih omaricah. Poleg tega sem nekako naravno začela razmišljati o ustanovitvi lastnega kozmetičnega podjetja.”

BAO Laboratory. Kanadska blagovna znamka za nego kože, ki je znana po svojih znanstveno zasnovanih formulah z majhnimi molekulami. Formule so prilagodljive, 100-odstotno naravne, veganske, CertClean, zelo učinkovite in niso testirane na živalih.

Kaj pomeni formula z majhnimi molekulami?

Morda jih nekaj že uporabljate. Formula z majhnimi molekulami vsebuje seveda majhne molekule, ki se zlahka absorbirajo v vaš kožni sistem. Pomislite na fino mlete vitamine ali zdravila brez recepta. Takšni izdelki so precej pogosti, vendar ne med kozmetičnimi izdelki.

Med doktorskim študijem je Bao veliko časa posvetila raziskovanju te tehnike. Vedela je, da bo spremenila pravila za nego kože. Omogočila bo, da bodo izdelki učinkovitejši in bolj vpojni. “Učinkovine so tako majhne, da lahko hitreje prodrejo v kožo, medtem ko večje molekule iz priljubljenih krem ali losjonov pogosto ostanejo na vrhu in ustvarijo pregrado,” pravi.

V katerih izdelkih najdemo takšne molekule?

Laboratorij BAO trenutno ponuja vrsto zdravilnih in zaščitnih formul z majhnimi molekulami. Od esenc in olj do serumov in mask. Njihovo zdravilno olje za obraz Lotus Squalane je trenutno v svetu nege kože res zelo priljubljeno. Certificiral ga je namreč program za zdravje kože Kanadskega dermatološkega združenja. Olje je priznano zaradi formule brez dišav in minimalnih dražljajev, saj ne vsebuje najpogostejših alergenov. Ta izdelek je bil celo zmagovalec izbora za najboljše olje za obraz 2022 Beauty Award. 

Zdravilna kombinacija naravnega lotosovega voska in skvalana naredi vašo kožo in kožno pregrado bolj zdravo, negovano in obnovljeno. Bao daje prednost skvalanu zaradi njegovih protivnetnih lastnosti. Olje priporoča vsem, ki imajo težave z aknami, rdečico, suhostjo ali draženjem.

“Če imate težave, vzemite to stekleničko in prenehajte uporabljati vse, kar trenutno uporabljate ter jo preizkusite za en do dva tedna. Potem boste videli razliko,” pravi. “Tako da ja, rekla bi, da je to vsemogočno zdravilno olje.”

Kako ga uporabljati?

Bao priporoča, da si pred nanosom izdelka najprej očistite obraz. Nato počakajte pet do deset minut, da se majhne molekule popolnoma vpijejo v kožo in šele nato nanesite druge serume ali kreme.

Vir: FASHION

Vir slik: HOLR Magazine