Nega las pozimi: Ne uporabljajte teh štirih izdelkov!

Ko se začne hladna sezona, je veliko opravil na seznamu, vendar ne pozabite tudi na svoje lase. Hladno vreme lahko resno vpliva na zdravje vaših las, zato smo se pogovarjali s frizerji, da bi ugotovili, katerih izdelkov se je bolje izogibati v zimskih mesecih.

Čistilni šamponi

Čistilni šamponi so priljubljena izbira za globinsko čiščenje las, vendar pozimi raje počakajte. Ti izdelki lahko odstranijo naravna olja, kar lahko povzroči suhost in srbenje lasišča. Namesto tega razmislite o blagih šamponih za vsakodnevno uporabo.

Solni spreji

Čeprav so solni spreji odlični za poletno plažno teksturo, jih pozimi raje izognite. Ti izdelki lahko še dodatno posušijo že občutljive lase. Namesto solnih sprejev uporabite izdelke za oblikovanje, ki vsebujejo vlažilne sestavine.

Težka olja

Uporaba težkih olj, masla ali voskov pozimi ni priporočljiva, saj lahko obtežijo lase in jih naredijo trde ter brez življenja. Namesto tega izberite lažje izdelke, ki bodo ohranili vaše lase mehke in voljne.

Lak za lase

Laki za lase in geli vsebujejo visoko vsebnost alkohola, kar lahko pozimi izsuši in poškoduje lase. Namesto njih uporabite izdelke na osnovi kreme ali seruma, ki bodo ohranili vlago v laseh.

Kaj pa uporabiti namesto teh izdelkov?

Frizerji priporočajo globinske negovalne tretmaje, maske za vračanje vlage ter vlažilne balzame, ki se ne izpirajo. Prav tako lahko uporabite oblikovalnike v obliki balzama ali vlažilno peno z olji, kot so kokosovo ali arganovo olje, da ohranite lase hidrirane. Ne pozabite tudi na zaščito pred mrazom, kot je nošenje klobuka ali šala, da bodo vaši lasje srečni skozi celo zimo.

Na splošno frizerski stilisti pravijo, da je ključnega pomena, da spremenite izdelke, ki jih uporabljate pozimi, saj lahko “hladen zrak zunaj, skupaj s suho toploto v zaprtih prostorih, resnično povzroči veliko na laseh, zaradi česar postanejo krhki in suhi,” pravi Kira Byrd, frizerka in soustanoviteljica Curl Centric. Vaši lasje potrebujejo več vlage na suhem zraku in se bodo na določene izdelke odzvali drugače kot poleti, pravi Krysta Biancone, soustanoviteljica Amari Salon & Spa.

“Ključno je, da v hladni sezoni še posebej skrbimo za vlaženje las,” pravi Byrd. “Ne bojte se po potrebi zamenjati izdelkov.” Izberite izdelke, ki bodo ohranili vlago v laseh in jih zaščitili pred negativnimi vplivi zime, da bodo vaši lasje ostali zdravi in srečni skozi celotno sezono.

vir; Foto: Freepik; Portal24