Nega zrele kože: Vse, kar morate vedeti pri 70+

ByAna Koren

3. maja, 2024 , , ,
Foto: Freepik

Nega zrele kože: Vse, kar morate vedeti pri 70+

S staranjem se struktura in funkcije kože spreminjajo, kar zahteva prilagojeno in skrbno rutino nege. Za ženske nad 70 let je še posebej pomembno, da upoštevajo te spremembe, da ohranijo zdravje svoje kože in izboljšajo njeno splošno stanje. Ta članek bo predstavil celovit vodnik po najpomembnejših vidikih nege kože pri tej starosti, vključno s priporočili za izdelke, nasvete za vsakodnevno rutino in pogoste težave, s katerimi se srečujejo starejše

Koža žensk nad 70 let postaja tanjša, manj elastična in bolj suha zaradi upada proizvodnje kolagena in naravnih olj. Tudi hitrost obnove celic se upočasni, kar lahko privede do dolgotrajnejšega celjenja ran in večje verjetnosti za razvoj kožnih obolenj, kot so ekcemi ali rozacea.

Dnevna rutina nega kože

  • Čiščenje: Izberite nežne čistilce, ki ne odstranjujejo naravnih olj kože. Priporočljivi so kremasti ali oljni čistilci, ki kože ne izsušijo. Izogibajte se uporabi mil, ki lahko kožo dodatno izsušijo.
  • Vlaženje: Uporaba bogatega vlažilca je ključnega pomena. Izbirajte izdelke, ki vsebujejo hialuronsko kislino, glicerin ali ceramide, saj ti sestavini pomagajo zadrževati vlago v koži.
  • Zaščita pred soncem: Tudi v starosti je zaščita kože pred sončnimi žarki nujna. Uporabljajte kreme z visokim zaščitnim faktorjem (SPF 30 ali več), ki ščitijo pred UVA in UVB žarki.

Tedenske prakse za dodatno skrb… več na Senior24

Portal24; Foto: Freepik