Nehajte dušiti svojo vagino: na trg prihajajo menstrualne blazinice za večkratno uporabo. Ženskam pomagajo skozi menstrualni cikel brez plastike

Danski start-up LastPad je pionir v menstrualnih izdelkih za večkratno uporabo. Najnovejši izdelek podjetja LastPad, je bil predstavljen ta teden. LastPad je okolju prijazen menstrualni vložek za večkratno uporabo, ki ne ogroža udobja in zaščite uporabnic. Na voljo je v treh velikostih (od hlačnih do nočnih vložkov), izdelan je iz treh plasti. 

Vsaka blazinica za večkratno uporabo je izdelana za 240 uporab.

Blazinice so narejene tako, da zdržijo do 240 uporab. Imajo vodoodporno torbico za nošenje brez vonja. Blazinico očistite tako, da jo preprosto vržete v pralni stroj skupaj s preostalim perilom.

Uspeh LastPad kampanje je posledica precej smešnega promocijskega videoposnetka, ki cilja na “smotane” konkurenčne izdelke za enkratno uporabo. Del reklame je tudi stavek: Prenehajte dušiti vagino s tkaninami za enkratno uporabo.

Prenehajte dušiti vagino s tkaninami za enkratno uporabo. [reklamni slogan]

Sledi tudi nekaj streznitvenih dejstev o odpadkih, ki nastanejo z uporabo tradicionalnih ženskih higienskih izdelkov. V videospotu trdijo, da ženske med menstrualnim cikom vsako leto porabijo 181 kilogramov vložkov za enkratno uporabo. Mnogi od njih so do 90 odstotkov sestavljeni iz plastike.  Za razgradnjo v naravi potrebujejo cca. 500 let.

Foto: LastPad