Nejasna prihodnost Seata: Tarraco na robu odhoda?

Prihodnost avtomobilske znamke Seat je postala glavna tema avtomobilskih govoric. Številni trdijo, da znamka na trg ne bo več prinašala novosti, ampak bo zgolj revidirala svoje obstoječe modele. Obstajajo celo namigovanja, da bo Seat kot avtomobilska znamka do konca desetletja popolnoma izginil, s čimer bo odprta pot znamki Cupra.

Po poročanju, je v trenutni nevarnosti Seat Tarraco, velik SUV, ki je bil predstavljen leta 2018 in je blizu modelom Škode Kodiaq in VW Tiguan Allspace. Kljub temu da je bil Tarraco ob njegovi predstavitvi prepoznan kot atraktiven model. Verzija Cupra nikoli ni bila izdelana. Prodajne številke Tarraca pa so povprečne.

VW je nedavno predstavil novi Tiguan, dolga različica tega modela pa naj bi bila predstavljena kot Tayron do leta 2025. Kljub temu Volkswagen za znamko Seat ne načrtuje naslednika modela Tarraco, kot poroča Automobilwoche, ki citira virov iz industrije. Povpraševanje po Seat Tarracu je drastično upadlo; leta 2021 je bilo izdelanih 22.437 Tarracov, medtem ko je bilo lani izdelanih le 12.453.

Seat je na vprašanje o prihodnosti modela Tarraco odgovoril zelo skrivnostno, trdijoč, da je Tarraco še vedno del njihove ponudbe. Kljub temu analitiki predvidevajo, da bo model Tarraco prenehal z obstojem najkasneje do leta 2025.

Z morebitnim odhodom Tarraca in morda celotne znamke Seat se odpira priložnost za znamke kot je Dacia. Dacia bo konec novembra 2023 predstavila novi model Duster, ki ga bo do leta 2025 dopolnil večji SUV model Bigster.

vir Foto: Seat Portal24