Kajakaš Nejc Žnidarčič je na svetovnem prvenstvu v šprintu na divjih vodah v Treignacu v Franciji osvojil svoj šesti zaporedni naslov svetovnega prvaka.

Nejc Žnidarčič je v napetem finalu zmagal s tremi stotinkami naskoka pred Francozom Maxencom Barouhom. Bron si je priveslal Čeh Vojtechu Matejičku.

Bil sem sproščen. Uspel mi je odličen zgornji del. Potem pa sem storil majhno napako. Izgubil sem linijo, a imel moč, da se potegnem ven. Vesel sem, da je sreča do zdaj na moji strani. Francoza sem na prejšnjem prvenstvu premagal za stotinko, tokrat za tri. Včeraj se mi je v prvi kvalifikacijski vožnji vse podrlo, v drugi pa sem si vendarle dokazal, da še zmorem in da sem še vedno v formi, kar je bilo dobro za samozavest, ki sem jo danes izkoristil. Bil sem sproščen, uspel mi je odličen zgornji del, potem pa sem storil majhno napako, izgubil sem linijo, a imel moč, da se potegnem ven. Vesel sem, da je sreča do zdaj na moji strani, Francoza sem na prejšnjem prvenstvu premagal za stotinko, tokrat za tri.” 

Nejc Žnidarčič

Zadovoljen je s konstantnostjo


“V šprintu odločajo malenkosti, ena majhna napaka te lahko stane, zelo pa sem zadovoljen s konstantnostjo, ki sem jo pridobil z izkušnjami. Enkrat je lahko biti dober, da si stalno dober, moraš pa imeti glavo,” pravi šestkratni svetovni prvak. Žnidarčič se je lani v Bratislavi, ko je postal prvak petič, zapisal v zgodovino kot najboljši tekmovalec v tej disciplini. Žnidarčič se s svetovnih prvenstev vrača s kolajnami že od leta 2008.

V finalu še trije Slovenci


V finalu so veslali še trije slovenski kajakaši. Anže Urankar, ki je bil v kvalifikacijah tretji, je bil na koncu šesti. Tim Novak je bil deseti, zmagovalec petkovih kvalifikacij. Simon Oven pa je po napaki finale končal na 13. mestu.

Vir: MMC RTV Slovenija

Foto: Nina Jelenc