Nekaj nasvetov, da bodo naelektreni lasje preteklost

V hladnem obdobju leta se zdi, da prameni las sodelujejo v nekem znanstvenem eksperimentu. Ko govorimo o znanosti, je nemogoče, da se ne vprašamo, kaj je sploh razlog za pojav elektrike. Ko pride do trenja med dvema različnima materialoma, se izkaže, da se tudi elektroni prenašajo z ene površine na drugo. Na površini, ki slabo prevaja elektriko (kot so lasje), nastane naelektrenje in elektroni ostanejo tam, ker nimajo kam. Kot epilog tega lasje štrlijo, torej dobijo tisti neurejen, naelektren videz. Strokovnjaki razkrivajo, kako se z njim spopasti.

Kako se znebiti naelektrenih las?

Posezite po avokadovem olju

Suhi lasje so glavni krivec za pojav elektrike. Zaradi tega je zelo pomembno, da lasje ne postanejo preveč suhi. Strokovnjaki pravijo, da je ključ do hidracije uporaba izdelkov, ki vsebujejo avokadovo olje. Medtem ko deluje kot vlažilec za suhe lase, lahko avokadovo olje pomaga tudi zapreti povrhnjico in zaščiti lase pred prihodnjim lomljenjem. Poleg tega je bogat z esencialnimi maščobnimi kislinami, minerali in antioksidanti, ki so odlični za lase.

Lase zgladite z oljem makadamije

In to od korenin do konic. Tako boste ukrotili lase, ki štrlijo. To olje ne pomaga le odstraniti elektriko, ampak tudi hidrira lase in jih naredi sijoče. Z zadrževanjem vlage prispeva tudi k zaščiti suhih, krhkih las pred nadaljnjimi poškodbami.

Uporabite balzam, ki se ne izpira

Podobno kot dodajanje vlažilnih olj vašim lasem, lahko z bogato nego las, zmanjša statično elektriko. Ko so vaši lasje intenzivno navlaženi in nahranjeni, je bolj verjetno, da se ne boste borili proti naelektrenim lasem.

Zaščitite lase pred vročino… več na Princesa.si

Foto: Pexels

Ne spreglejte…

Povrnite svojim lasem lesk in polnost – naredite naravno masko za poškodovane lase

S karitejevim maslom lahko opravite hranljivo in naravno nego las. V teh mrzlih dneh, jim bo še posebej koristilo, saj lasje v tem letnem času pogosteje odpadajo. Hladen veter in suh zrak v zaprtih prostorih jih delata krhke in lomljive… več tukaj.