Nekdanja Zastava bo vodilna v elektrifikaciji

ByAna Koren

5. januarja, 2023

Nekdanja Zastava bo vodilna v elektrifikaciji

Nekdanja Zastava bo vodilna v elektrifikaciji. V Fiatovo tovarno v Kragujevcu je namreč prispela oprema za proizvodno linijo novega električnega avtomobila.

Koncern Stellantis, ki pod svojo streho gosti tudi italijanski Fiat, je v tovarno v Kragujevcu dobavil novo proizvodno opremo. Prav tako potekajo temeljite priprave za realizacijo načrta in preoblikovanje nekdanje Zastave, v kateri so zadnjih deset let izdelovali Fiat 500L, ter pravočasno izvedbo.

Prihod nove opreme in uskladitev z inovativnimi tehnološkimi procesi, ki podpirajo novo platformo, sta prelomnici za prihodnost podjetja v Kragujevcu.

“Ti koraki spreminjajo smer in gradijo sodobno tehnološko podjetje za trajnostno mobilnost,” je dejal industrijski direktor FCA Srbija Jovica Jovanović.

Pri Stellantisu poudarjajo, da ima Srbija strateški pomen za koncern in njegovo poslovanje v okviru globalnega strateškega načrta do leta 2030. V tovarni v Kragujevcu bodo od sredine leta 2024 izdelovali nov Fiatov električni avtomobil, ki ga še niso razkrili, niti še ni znano njegovo ime.

Vir: Avto Magazin Foto: Zajem zaslona

Ne spreglejte…

Lexus za svoje modele uporablja dvočrkovne oznake, kaj pomenijo?

Lexus za svoje modele uporablja dvočrkovne oznake, kaj pomenijo? Lexus s svojo ponudbo predstavlja enega najresnejših tekmecev nemškim premium proizvajalcem. 

Ponudba, ki je prej temeljila na limuzinah, je danes vse bolj osredotočena na SUV modeli. S prihodom modelov UX in NX je ponudba postala opazno bogatejša, a tudi cenovno dostopnejša. Vendar pa mnogi težko dojamejo nomenklaturo modela, zato tu vskoči Lexus… več tukaj.