Nemški otok Sylt: ekskluzivna destinacija za bogate in slavne

ByI.M.

28. oktobra, 2023 , ,
Foto: Pixabay

Nemški otok Sylt: ekskluzivna destinacija za bogate in slavne

Otoki v hladnem Severnem morju običajno niso na vrhu seznama destinacij za bogate in slavne. Toda nemški otok Sylt je izjema. Kljub temu, da ni tako prepoznaven kot Capri, Mikonos ali Hvar, še vedno privablja elitne popotnike in VIP osebnosti. Sylt je največji od nemških Severnofrizijskih otokov, ki se nahajajo ob obali Schleswig-Holsteina v Severnem morju. Otok je pridobil slavo v šestdesetih letih prejšnjega stoletja, ko je postal znan kot “Ibiza severa.”

Sylt je postala priljubljena destinacija za zabavo, zahvaljujoč obisku nemškega playboya Gunterja Sachsa in številnih drugih zvezdnikov. VIP osebnosti, vključno s francosko igralko Brigitte Bardot, so privabile divje nočno življenje in razkošen življenjski slog ter prvo nudistično plažo v Nemčiji. Otok je postal simbol razkošja in bogastva, hkrati pa je bil zatočišče za zvezdnike, kjer so se lahko sproščeno gibali brez pritiskov javnosti.

Otok Sytl danes

Sylt še danes vedno privablja turiste s svojimi obmorskimi letovišči, hoteli s petimi zvezdicami in vrhunskimi restavracijami. Hotel Budersand z razgledom na morje ponuja spa center, igrišče za golf in restavracijo s Michelinovo zvezdico – vse, kar si lahko zaželi tisti z globljimi žepi.

Gastronomska scena otoka ne zaostaja za luksuzom. Restavracija na otoku ima kar dve Michelinovi zvezdici in v restavraciji Sol’ring Hof lahko gostje uživajo v šest-, sedem- ali osemhodnem meniju, pri čemer je slednji vreden 309 evrov.

Narava na otoku Sytl

Vendar pa Sylt ni le otok razkošja; narava otoka je enako čarobna. Otok ponuja 40 kilometrov čudovitih plaž, ki so idealne za sproščujoče sprehode ob morju. Ikonske peščene sipine, znane kot “kniepsand,” so prav tako edinstvena značilnost tega otoka. Del otoka obdaja Waddensko morje, ki je pod zaščito UNESCO. Pri oseki lahko obiskovalci uživajo v vodenih sprehodih po blatnih ravninah, kjer lahko opazujejo bogato biotsko raznovrstnost in edinstven ekosistem plimovanja.

Najboljša novica je, da za obisk otoka Sylt ne potrebujete trajekta. Otok je s celino že od antičnih časov povezan z nasipom, zaradi česar ga nekateri imenujejo “nekdanji otok.” Na otoku trenutno živi nekaj več kot 20 tisoč prebivalcev in turizem je glavna gospodarska panoga. Sylt ostaja destinacija, ki privablja tiste, ki želijo uživati v luksuznih doživetjih ob prelepi naravi Severnega morja.

vir Foto: Pixabay Portal24