Nenadoma umrl direktor ruske ladjedelnice, ki izdeluje vojaške podmornice

Nenadoma je umrl direktor velike ruske ladjedelnice, specializirane za vojaške podmornice. Sanktpeterburška ladjedelnica je sporočila, da je direktor Aleksandar Buzakov umrl, vendar podrobnosti ni izdala, poroča Sky News

Buzakov je bil direktor ladjedelnice 11 let. Zaslužen je za ohranjanje in povečevanje števila naročil sodobnih nejedrskih podmornic, površinskih ladij in podvodnic, ki se lahko potopijo v velike globine.

Tiskovna agencija ruskega režima TASS je poročala, da je ladjedelnica zgradila številne izboljšane podmornice razreda Kilo na dizelski pogon. Slednje lahko izstrelijo manevrirne rakete tipa Kalibr.

Ne spreglejte…

V skrivnostnih okoliščinah umrl še en ruski oligarh

V skrivnostnih okoliščinah je umrl še en ruski oligarh. Oligarh je umrl po padcu po stopnicah 9. decembra v mestu Antibes na francoski rivieri.

Petdesetletni Dmitri Zelenov je bil na večerji s prijatelji, postalo mu je slabo. Po tem naj bi padel po stopnicah in utrpel usodne poškodbe glave, poročata ruska tiskovna hiša Baza… več tukaj.

Niz sumljivih smrti

Geraščenkova zelo sumljiva smrt se je zgodila manj kot dva tedna po tem, ko je glavni mož Vladimirja Putina za razvoj ruskih arktičnih virov Ivan Pečorin med plovbo vzdolž pacifiške obale, “padel v morje. Oba sta bila zadnja v dolgi vrsti visokih uradnikov iz ruskega energetskega, tehnološkega in finančnega sektorja, povezanih s Kremljem. In oba sta v zadnjih mesecih umrla v sumljivih okoliščinah.

So “samomori” med Putinovimi kritiki preveč pogosti? 

Po smrti predsednika upravnega odbora največje ruske zasebne naftne družbe, ki bi naj umrl zaradi padca z bolnišničnega okna, so se znova pojavila vprašanja, ali so sumljive smrti med ruskimi oligarhi in kritiki predsednika Vladimirja Putina postale vse preveč pogoste, da bi bile naključne.

Sprva je podjetje Lukoil v izjavi dejal, da je Ravil Maganov “umrl po hudi bolezni”. Ruska tiskovna poročila so pozneje navedla, da so njegovo truplo našli na območju moskovske centralne klinične bolnišnice… več tukaj.

Foto: Telegram Ria Melitopol

By A.K.

One thought on “Nenadoma umrl direktor ruske ladjedelnice, ki izdeluje vojaške podmornice”

Komentar: