Nepričakovano odkritje v pisarni ministrice: Policija odkrila 50 zavitkov kokaina

ByA.K.

26. januarja, 2024 , ,
Foto: Pexels

Nepričakovano odkritje v pisarni ministrice: Policija odkrila 50 zavitkov kokaina

V pisarni aktualne belgijske ministrice za izobraževanje, Caroline Désir, je prišlo do šokantnega odkritja. Po poročanju belgijskih medijev je tamkajšnja Policija izvedla preiskavo in v pisarni odkrila nič manj kot 50 paketov kokaina.

Preiskavo so sprožili tik pred aretacijo člana kabineta ministrice, ki je bil identificiran kot Laurent Van Haelen, blagajnik v kabinetu. Po nekaterih informacijah naj bi mamila pripadala sinu poslanke Fadile Laanan, Laurentu Van Haelenu.

Ministričin urad se je na šokantno odkritje odzval preko svojega tiskovnega predstavnika Jean-Françoisa Mahieuja. “V sredo, 13. decembra zvečer, je bila ministrica za izobraževanje obveščena, da je bil zaradi preprodaje mamil aretiran pomočnik za materiale in logistiko v kabinetu,” so zapisali v sporočilu za javnost. “V četrtek, 14. decembra, je bil izveden postopek razrešitve zaradi zlorabe zaupanja v skladu s predpisi, ki veljajo za ministrske službe. Isti dan smo v njegovi pisarni opravili preiskavo, da bi preverili, ali so bili predmeti kaznivih dejanj. Tam so odkrili okrog petdeset vrečk z belim prahom.”

Kabinet je takoj navezal stik z odvetnikom za kazenske zadeve in začel sodelovanje s preiskovalnim sodnikom, ki vodi preiskavo. Skladno s sporazumom so preiskovalci imeli dostop do vseh prostorov, do katerih je imel dostop Van Haelen, v petek, 15. decembra, in takrat so prevzeli zasežene torbe. Po tem incidentu se nihče iz kabineta ni odzval na novinarska vprašanja.

Šokantno odkritje kokaina v pisarni ministrice Désir je sprožilo številna vprašanja glede varnosti in integritete v belgijski vladi ter povzročilo hude politične pretrese v državi. Preiskava še vedno poteka, in javnost čaka na nadaljnje informacije o tem šokantnem dogodku.

vir; Foto: Pexels; Portal24