Nesreča na Dirki po Baskiji: Odstopili trije favoriti

Padec, Baskija [Foto: Zajem zaslona]

Nesreča na Dirki po Baskiji: Odstopili trije favoriti

Na dirki po Baskiji se je 36 kilometrov pred ciljem četrte etape zgodila dramatična nesreča, ki je pustila hude posledice za glavne favorite dirke. Jonas Vingegaard, Remco Evenepoel in Primož Roglič, ki veljajo za glavne favorite, so bili med tistimi, ki so utrpeli hude poškodbe in niso mogli nadaljevati z dirko. Nesreča je povzročila prekinitev etape, ki so jo organizatorji zaustavili, kasneje pa je skupina ubežnikov nadaljevala dirko, medtem ko bodo časi kolesarjev v glavnini nevtralizirani.

Do nesreče je prišlo, ko je glavnina na spustu z vzpona Olaeta z veliko hitrostjo zavila v oster desni zavoj. Čeprav se je prvih nekaj kolesarjev uspelo izogniti padcu, večina ni bila tako srečna. V nesreči so bili vpleteni tudi trije glavni favoriti, Primož Roglič, Remco Evenepoel in Jonas Vingegaard, ki so utrpeli resne poškodbe.

Primož Roglič, vodilni na dirki, je po padcu vstal, vendar vidno pretresen ni mogel nadaljevati dirke. Remco Evenepoel naj bi utrpel zlom ključnice, o čemer poročajo tudi različni mediji. Jonas Vingegaard pa je utrpel najhujše poškodbe, saj po padcu ni mogel vstati in je v velikih bolečinah obležal.

Tako Evenepoel kot Vingegaard sta bila po nesreči hitro odpeljana v bolnišnico za nadaljnje preglede, oba sta bila pri zavesti. Primož Roglič je prizorišče nesreče zapustil v ekipnem avtomobilu, kar je bil dober znak glede na resnost situacije. Tekmovalci, ki so jo odnesli najhuje, so bili odpeljani z ambulantnimi vozili.

[Vir: 24ur]; Foto: Zajem zaslona; Portal24