Netflix: Maestro – režiral ga je in v njem igra Bradley Cooper

Več kot leto dni po prvih izpustih fotografij s snemanja, je Netflix končno razkril prvi napovednik za svoj pričakovani film “Maestro”. Film, ki ga je režiral slavni igralec Bradley Cooper, bo svojo premiero doživel septembra na beneškem filmskem festivalu, medtem ko si ga bodo naročniki te priljubljene streaming platforme lahko ogledali šele od 20. decembra.

To je že drugi film, pri katerem je Bradley Cooper prevzel vlogo režiserja in glavnega igralca. Njegov režijski prvenec je bil film “Zvezda je rojena”. Cooper je tam blestel ob boku Lady Gage. V filmu “Maestro” pa se je Cooper spoprijel s portretiranjem enega največjih glasbenikov vseh časov, Leonarda Bernsteina. Poleg režije je Cooper tudi eden od producentov filma. Pri slednjem pa mu je pomagala zvezdniška ekipa, med njimi sta tudi Martin Scorsese in Steven Spielberg.

Zgodba filma sledi življenju Leonarda Bernsteina skozi dolgih dvaintrideset let, od prvega srečanja z njegovo ženo Felicio Montealegre do njegove smrti leta 1978. Film razkriva tudi zapleteno ljubezensko zgodbo med njima. Film pa razkrije tudi Bernsteinovo skrbno skrivano spolno usmerjenost, ki jo je poskušal prikriti s poroko. Film se osredotoča na njegovo kariero, družinsko življenje in notranje boje, ki so zaznamovali njegovo življenje.

Posebej presenetljivo je opaziti preobrazbo igralcev skozi več desetletij, kar je zahtevalo impresivno delo vizažistov. Bradley Cooper se v vlogi Leonarda Bernsteina transformira od mladeniča do starega moža, pri čemer je njegova podobnost z Bernsteina osupljiva. Mnogi so se celo spraševali o morebitni uporabi protetike.

“Maestro” obeta edinstveno potovanje skozi življenje in glasbeno dediščino Leonarda Bernsteina ter obenem prinaša izjemno igralsko predstavo in režijski vpogled Bradleyja Cooperja. Film bo zagotovo osvojil srca občinstva, ko bo konec leta končno na voljo za ogled.

vir Foto: Portal24