Netflix: nov sistem za deljenje gesel prihaja prej

ByAna Koren

27. januarja, 2023

Netflix: nov obračunski sistem za deljenje gesel prihaja prej, kot je bilo pričakovano

Netflix je nedavno napovedal, da bo začel z dodatnim obračunavanjem deljenja gesel računov, zdaj je znano tudi, kdaj naj bi začel z novim sistemom. The Guardian navaja, da bo Netflixov nov obračunski sistem prišel v prvi četrtini leta 2023. Torej naj bi začel delovati nekje konec marca.

Deljenje uporabniškega računa in gesla z drugimi ljudmi bo zdaj precej bolj zapleteno in bo vključevalo dodatne stroške za deljenje enega samega računa na več lokacijah. 

Nov sistem se začne marca?

“Uporabo Netflixa bomo omejili na gospodinjstvo. Tisti, ki želijo račun uporabljati na več lokacijah ali pri ljudeh, s katerimi ne živijo, bodo morali doplačati. Uporabnik bo Netflix lahko gledal med potovanjem in v drugih lokacijah ter na televiziji in prek mobilnih telefonov,” je dejal Netflix.

Glede pretočne storitve pri Netflixu niso bili posebej natančni, kdaj naj bi nov sistem začel delovati. Na kratko so povedali le, da bo to “konec prvega četrtletja 2023”.

Netflix se je lani soočil z velikimi izgubami uporabnikov. V prvem četrtletju je izgubil 200.000 uporabnikov, v drugem četrtletju pa kar dva milijona uporabnikov. Cilj uvedbe novega obračunskega sistema za dodatne račune je, da Netflix prisili vse, ki so uporabljali tuj račun, da odprejo svojega.

Foto: Pexels