Neuradno: Grošelj umaknil soglasje za kandidaturo na EU volitvah

ByMiha Kovač

3. aprila, 2024 , ,
Klemen Grošelj [Foto: Zajem zaslona]

Neuradno: Grošelj umaknil soglasje za kandidaturo na EU volitvah

V luči prihajajočih evropskih volitev je Gibanje Svoboda, največja vladna stranka v Sloveniji, doživelo nepričakovan pretres. Klemen Grošelj, eden izmed dveh obstoječih evropskih poslancev, ki sta bila prvotno izvoljena pod zastavo LMŠ in sta veljala za zanesljiva kandidata na tokratnih volitvah, je po navajanju časnika Delo, ki se pri poročanju sklicuje na neuradne informacije sporočil svoj odstop s kandidatne liste stranke.

Po poročanju Dela je Grošelj odločitev sprejel po tem, ko je izvedel za svojo postavitev na osmo mesto na kandidatni listi Gibanja Svoboda, kar je daleč od obljubljenega vrha liste. To dejstvo je bilo za Grošlja razočaranje, še posebej ker so ga o spremembi obvestili tik pred sejo sveta stranke, kljub predhodnim zagotovilom o višjem položaju.

Delo navaja še, da naj bi Grošelj poleg umika kandidature razmišljal tudi o izstopu iz stranke. Ta odločitev predstavlja pomemben obrat za Gibanje Svoboda, saj so bili Grošelj in Irena Joveva šteti med ključne figure za prihajajoče volitve. Grošljeva nenadna odločitev odpira vprašanja o notranji dinamiki in odločitvenih procesih znotraj stranke, ki se zdaj sooča z izzivom, kako zapolniti nastalo praznino pred uradno predstavitvijo kandidatne liste, načrtovano za soboto.

Ali bo Gibanje Svoboda poskušalo najti soglasje z Grošljem ali bo iskalo nadomestnega kandidata še ni znano. Grošelj informacij ali podati uradne izjave glede svojega odstopa ni želel komentirati, še navaja Delo.

Gibanje Svoboda za EU volitve izbralo sedem kandidatov

Gibanje Svoboda je včeraj na popoldanskih zasedanjih svojega izvršnega odbora in sveta stranke za evropske volitve potrdilo sedem kandidatov. Čeprav imena kandidatov uradno še niso bila razkrita, je predsednica sveta stranke, Nataša Avšič Bogovič, delila, da so med potrjenimi tudi aktualni poslanci Državnega zbora in obstoječa evropska poslanca.

Med neuradno omenjenimi kandidati so Tamara Vonta in Uroš Brežan iz Državnega zbora, evropska poslanca Irena Joveva in Klemen Grošelj, predsednik strankinega podmladka Matej Grah ter direktor postojnske porodnišnice Aleksander Merlo… več tukaj.

[Vir: Delo]; Portal24; Foto: Zajem zaslona