Policija na območju C0 aretirala lastnika zemljišča!

Na vodovarstvenem območju C0 se trenutno dogaja prava bitka za pravno državo, čisto okolje in čisto pitno vodo.

“Človek je bil sredi zime z obrazom v tleh, grozljivo. Nepopisno! Piše se leto 2022, to je Svoboda z dvema S-jema na začetku,” je bil zgrožena nekdanja poslanka SDS Mojca Škrinjar.

Kaj se danes dogaja na prizorišču C0? Gre za sporni vod kanalizacije, ki poteka čez vodovarstveno območje.

Dela se namreč nadaljujejo, kljub nasprotovanju meščanov in lastnikov zemljišč. Ti ne bodo dopustili, da se kanalizacija na njihovih parcelah gradi brez ustreznih dovoljenj.

Policija je zlorabila svoja pooblastila, potrebnih listin za delo izvajalci niso pokazali, do lastnikov zemljišč pa so bili popolnoma nespoštljivi.

“Danes je policija z izjavo, da “asistira” pri začetku merjenj za nov izkop po mojem mnenju zlorabila vsa pooblastila v imenu asistence, grobo je aretirala in s silo prijela človeka, lastnika zemljišča, ki je sedel na zasebni zemlji ob prikolici, ga pritisnila ob tla, ga vklenila in odvlekla v marico,” je zgroženo dejala Mojca Škrinjar. Pojasnila je, da so bila vzrok za njihovo nedopustno ravnanje zahteve lastnikov zemljišč in ostalih, ki so bili tam prisotni, naj izvajalci del in MOL pokažejo listine oziroma dovoljenje za merjenje in izkop.

“Nobenih listin niso pokazali, zato sklepamo, da listin ni in da nimajo veljavnega gradbenega dovoljenja za izkop,” je dejala.

Na zahtevo lastnikov, naj pokažejo listine oziroma dovoljenje za merjenje, so jim izvajalci brezsramno odgovorili, “naj pa vložijo tožbo, ker so hodili po njihovi zemlji”!

“Naj pa vložijo tožbo, ker smo hodili po njihovi zemlji!” [izvajalci del]

Zgodila se je tudi aretacija lastnika zemljišča, ker se ni odstranil, ko so hoteli kopati in niso pokazali nobene listine

 “Kanal C0! To je Svoboda – ječa Slovencev,” je na Twitter zapisala nekdanja mestna svetnica Mojca Škrinjar. Dragi državljani, to je nova “svoboda”, kot so nam jo obljubljali vladajoči pred volitvami.

Škrinjarjeva: Kanalizacija čez jezero pitne vode ne more teči!

“Zadeva je resnično grozljiva,” pravi Škrinjar. V nadaljevanju je pojasnila, da je Zoran Janković načrtoval kanal C0 na način, da je obravnaval vsako parcelo posebej na celotni trasi. Slednje mu je omogočilo, da ni bil deležen zakonske direktive, da mora pridobiti presojo vplivov na okolje, kot je bilo zahtevano s strani nekdanjega okoljskega ministra Andreja Vizjaka že v letu 2020.

Vizjak je Mojci Škrinjar v zvezi z izkopom kanala C0 takrat odgovoril, da “bo moral investitor (to je Mestna občina Ljubljana) za dokončanje kanala C0 pridobiti spremembo gradbenega dovoljenja, v okviru tega postopka pa bo treba izvesti tudi presojo vplivov na okolje ob upoštevanju vseh veljavnih predpisov.

Agencija RS za okolje je v predhodnem postopku že odločila, da bo treba za pridobitev gradbenega dovoljenja izvesti presojo vplivov na okolje. V tem postopku presoje bodo posledično obdelane vse možne tehnične rešitve in pogoji za umestitev kanala C0 na področju ljubljanske podtalnice”.

Po besedah nekdanje poslanke Janković presoje nima. Tudi, če bi se izvedla presoja vplivov na okolje na celotni trasi. Mojca Škrinjar trdi, da “preprosto kanalizacija čez jezero pitne vode ne more teči”. Gre za kanalizacijo, ki je tam niti ena hiša ne potrebuje, saj na trasi ni niti ene hiše, ki bi jo potrebovala, pojasni Škrinjar. “Rešitev je na dlani, morali bi narediti čistilno napravo, preden se začne vodovarstveno območje”, je še dejala.

Vir in foto: Nova24Tv