Neverjetno! Teh 19 živil lahko poveča vašo privlačnost!

ByA.K.

28. decembra, 2023
Foto: Freepik

Neverjetno! Teh 19 živil lahko poveča vašo privlačnost!

Znanstveniki so odkrili, da določena hrana ne samo koristi našemu zdravju, ampak lahko tudi izboljša našo fizično privlačnost. Nedavne študije so pokazale, da lahko hranljiva prehrana, obogatena s karotenoidi, znatno vpliva na estetiko naše kože.

Karotenoidi, antioksidanti prisotni v mnogih vrstah sadja in zelenjave, kot so rumena in rdeča paprika, špinača, marelice in melone, ter v nekaterih živalskih proizvodih, kot sta jajca in losos, imajo ključno vlogo pri tem procesu. Ti naravni pigmenti, ko jih zaužijemo, prehajajo skozi naše znojnice in se nalagajo v zunanji plasti kože, kar povzroča bolj oranžen ali rdeč odtenek, delujejo pa kot naravni bronzer.

Raziskava, objavljena v znanstveni reviji PLOS ONE, je podrobno spremljala prehrano in spremembe barve kože 35 študentov z univerze St. Andrews. Študija je pokazala, da že samo dve dodatni porciji sadja in zelenjave na dan lahko v roku enega meseca povzročita opazno spremembo barve kože.

Poleg izboljšanja videza, karotenoidi prinašajo tudi številne zdravstvene koristi. Absorbirajo škodljive spojine, ki nastanejo zaradi stresa, in so ključnega pomena za naš imunski in reproduktivni sistem.

Klinika Cleveland je objavila seznam dostopnih živil, bogatih s karotenoidi. Na seznamu so med drugim: marelice, paprika babura, brokoli, melona, korenček, guava, grenivke, listnata zelena zelenjava kot so špinača in ohrovt, mango, buča, rdeče paprike, sladki krompir, mandarine, paradižniki, lubenica, jajca in losos.

Ta odkritja odpirajo nova vrata za razumevanje povezave med prehrano in fizično privlačnostjo, hkrati pa spodbujajo k zdravemu načinu prehranjevanja, ki je dostopen in učinkovit.

vir; Foto: Freepik; Portal24