Na urad norveškega finančnega mehanizma in finančnega mehanizma EGP v Bruselj je slovenska vladna Služba za razvoj in evropsko kohezijsko politiko danes naslovila prošnjo, da bi pol milijona evrov neporabljenih sredstev namenili Skladu za civilno družbo.

Državni sekretar Marko Koprivec je pojasnil, da bo z omenjenimi sredstvi razpolagal Center za informiranje, sodelovanje in razvoj nevladnih organizacij. Slednji bo pripravil razpis, s katerim bodo denar razdelili v sektor civilne družbe.

Slovenska vlada želi pol milijona evrov neporabljenih sredstev namenili Skladu za civilno družbo.

Sekretar Koprivc pravi, da vse krivice iz preteklih dveh let s tem ne bodo popravljene. Želijo pa pokazati, da so nevladne organizacije njihov partner, ki je zelo pomemben za rast demokracije. Po mnenju Koprivca je prejšnja vlada omenjeno področje izrazito zapostavljala.

Popravljajo “krivice”, ki jih je nevladnikom povzročila prejšnja vlada

Predstavniki nevladnikov in Službe vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko (SVRK) bodo jutri dorekli rešitev, s katero bo civilna družba prejela (del) sredstev, ki jim jih je lani jeseni “odrekel” nekdanji minister Zvone Černač… več tukaj.

Foto: spletna stran SD

By A.K.

Komentar: