Nika Križnar in Nika Prevc prepričljivo zmagali v Zau

Nika Prevc in Nika Križnar Foto: Zajem zaslona

Nika Križnar in Nika Prevc prepričljivo zmagali v Zau

Po petkovi osupljivi zmagi Nika Prevc se je v Zau odvijala še ena nepozabna tekma v smučarskem skokih dvojic, ki se je končala s slovensko himno. Dvojica Nika Prevc in Nika Križnar je prevladovala vse od prvega skoka in na koncu slavila s prednostjo 12,5 točke pred drugouvrščeno Kanado.

Nika Križnar je že s prvim izjemnim skokom dolgim 95,0 metra Slovenijo popeljala v vodstvo. Kljub temu je bila prednost pred drugouvrščeno Avstrijo po prvi seriji še vedno skromna, znašala je 4,3 točke. A Slovenkama ni bilo para, in v drugi seriji sta povsem odpihnili konkurenco, z razliko 14,1 točke pred Kanadčankama. Obe Niki sta trenutno v vrhunski formi, kar se je izkazalo tudi v zadnji seriji, kjer nista naredili nobene večje napake. Nika Križnar je pristala pri 95 metrih, Nika Prevc pa pri impresivnih 97 metrih.

Na gori Zao, ki se dviga v osrčju Japonske, nas čaka še ena posamična tekma v nedeljo, s čimer se zaključuje japonska turneja. V prihodnjem vikendu pa se bodo naše skakalke pomerile na domačih tleh v Ljubnem.

Poudariti velja, da so skakalne tekme dvojic generalka za prihodnje olimpijske igre 2026, kjer se klasična ekipna tekma poslavlja s sporeda. Lovro Kos in Anže Lanišek sta pred tednom dni na tekmi podobnega formata že zanesljivo zmagala v Wisli, kar kaže na obetavno prihodnost slovenskih smučarskih skokov.

vir; Foto: Zajem zaslona; Portal24