Nika Prevc z velikim kristalnim globusom že pred koncem sezone

Nika Prevc [Foto: Zajem zaslona]

Nika Prevc z velikim kristalnim globusom že pred koncem sezone

Nika Prevc, mlada slovenska smučarska skakalka, je z osvojitvijo velikega kristalnega globusa že pred zadnjo tekmo sezone potrdila svoj izjemni talent in dominanco v svetovnem pokalu. Tekma v poletih v Vikersundu, kjer je Prevc zaključila na enajstem mestu, ni spremenila dejstva, da je že uradno postala skupna zmagovalka sezone. Kljub teoretičnim možnostim, da bi ji Eva Pinkelnig iz Avstrije lahko še ogrozila vodstvo, saj je pred zadnjo tekmo zaostajala za 194 točk, so bile te možnosti skrajno majhne. Pinkelnig bi morala zmagati na obeh preostalih tekmah, medtem ko bi Prevc morala osvojiti manj kot šest točk, kar se ni zgodilo.

Prevc je svojo prevlado potrdila že v prvi seriji zadnje tekme, kjer je s poletom dolgim 190,5 metra postavila osebni rekord, medtem ko Pinkelnig ni bila v boju za zmago. Emocionalno je Prevc komentirala svoj uspeh, izpostavljajoč mešanico občutkov ob zmagi in hkrati nostalgijo ob vsakem preletenem metru na skakalnici.

Dramatični trenutki

Tekma v Vikersundu je postregla tudi z dramatičnimi trenutki, kot je postavitev svetovnega rekorda s strani Silje Opseth, ki je s poletom dolgim 230,5 metra presegla prejšnji rekord, a kljub temu končala za svojo rojakinjo Eirin Mario Kvandal, ki je zmagala s prednostjo šestih točk. Kvandal je poleg zmage na tekmi osvojila tudi 40.000 evrov za skupno zmago na norveški turneji.

Nika Križnar, prva Slovenka, ki je osvojila veliki kristalni globus v sezoni 2020/21, je na tekmi zasedla deseto mesto, medtem ko je Ema Klinec s svojim odličnim skokom presegla 200-metrsko znamko in končala na tretjem mestu. Dogajanje na tekmi je bilo napeto vse do konca, s spremembami zaletnih mest in izjemnimi dosežki tekmovalk, kar je še dodatno popestrilo zaključek že tako razburljive sezone.

Za Niko Prevc, ki je pri svojih 19 letih dosegla izjemen uspeh, se sezona sicer zaključuje, vendar njene sanje in ambicije ostajajo visoke. V četrtek bo imela priložnost za sproščeno praznovanje svojega uspeha pred domačimi navijači na veliki skakalnici v Planici, ki bo gostila še zadnjo tekmo ženske sezone svetovnega pokala. Ta uspeh ne pomeni le velikega dosežka za Niko Prevc, ampak tudi pomemben trenutek za slovensko smučarsko skakanje, ki še naprej dokazuje svojo moč in talent na svetovni sceni.

[Vir: MMC RTV SLO]; Portal24; Foto: Zajem zaslona