Nika Prevc zmagala v Garmisch-Partenkirchnu in postavila rekord skakalnice

Slovenska smučarska skakalka Nika Prevc je začela turnejo dveh večerov v stilu. Na tekmi v Garmisch-Partenkirchnu je blestela z odličnimi skoki in prepričljivo zmagala. 18-letnica je navdušila občinstvo s svojo izjemno formo, ki jo je potrdila že pred dvema tednoma na generalki za turnejo v Engelbergu.

Njen prvi skok, dolg kar 133 metrov, ni samo prinesel zmage, temveč je tudi postavil nov rekord skakalnice. Po prvi seriji je imela kar 7,6 točke naskoka pred drugouvrščeno Norvežanko Eirin Mario Kvandal, ki je na koncu zasedla drugo mesto, zaostala pa je 12,9 točke. Tretje mesto je osvojila Kanadčanka Abigail Strate.

Nika Prevc je s svojim izjemnim finalnim skokom, kjer je doskočila v skoraj popolnem telemarku, še povečala svojo prednost in suvereno zmagala. Na tej tekmi je bila tudi odlična taktična predstava.

Poleg zmagovalke so se slovenska dekleta dobro odrezalo tudi na drugih mestih. Ema Klinec je zasedla 11. mesto, potem ko je v finalu pridobila dve mesti, medtem ko je Nika Križnar, ki je bila v zadnjih dneh nekoliko bolna, skočila iz 21. mesta na 14. mesto. Ajda Košnjek pa je zasedla 25. mesto.

Taja Bodlaj je bila na 31. mestu in je žal ostala brez finalne serije, medtem ko se Katra Komar ni uspela uvrstiti na tekmo.

Nika Prevc je po svoji drugi zaporedni zmagi v skupnem seštevku svetovnega pokala napredovala s petega na drugo mesto. Na vrhu skupnega seštevka ostaja Francozinja Josephine Pagnier, ki je tokrat zasedla sedmo mesto.

Nika Prevc je svoj uspeh komentirala: “Saj ne vem, kaj bi povedala. Vse sem pokazala na tekmi. Super, da mi je tole uspelo. Čakati je vedno dolgočasno, a vseeno sem pred finalom vedela, na kaj moram paziti, in na to sem se osredotočila. Zagotovo je bilo nekaj posebnega, ko sem bila visoko na ramenih sotekmovalk po tekmi. Lepo mi je, ne znam tega niti povedati.”

Nika Prevc je tako v odlični formi in obeta svetle perspektive za slovensko smučarsko skakanje v prihodnosti.

vir; Foto: Zajem zaslona; Portal24