Nina Krajnik, ah Nina…

ByUredništvo

1. avgusta, 2022
@Johanca_4me (Foto: Twitter)

Prebrala sem intervju z Nino Krajnik na Siolu. V določenih pogledih se s Krajnikovo strinjam, v delih, ki jih bom izpostavila, sem pa, zaradi njenega očitnega nepoznavanja slovenske politične scene in nerazumevanja ozadij delovanja vzporednega mehanizma, samo zavzdihnila.

Eden takšnih delov je denimo: “V Sloveniji manjka nova politika. Politika, ki temelji na politični pismenosti, ne pa na naklepnem poneumljanju. Politika, ki temelji na resnici, ne pa medijskih manipulacijah.” 

Spoštovana gospa Krajnik, kako bi to dosegli?

Ne pravim, da ne bi bilo dobrodošlo in da življenje brez medijskih manipulacij ni zaželjeno. Jaz bi z rdečo preprogo pozdravila politično opismenjevanje ljudi.

A se tem delu intervjuja jasno vidi, kako malo je gospe Krajnik jasno stanje v katerem je Slovenija.

O prepletenosti izobraževalnega sistema s tranzicijsko levico se Krajnikovi niti sanja ne. Se sploh zaveda, da medije v 80 odstotkih obvladuje skrajna levica? Ji je jasno, da je takšen tudi RTV?

Ali Krajnikovi ni nihče povedal, da so naše šole, gimnazije, univerze in fakultete polne Maksutiju podobnih skrajnežev?

Da bi Slovenija rada imela politiko, ki temelji na resnici? Tega si ne želi le Nina Krajnik, želimo si je vsi. Zdi pa se, da je treba Slovenijo najprej porušiti do tal in jo nato zgraditi na novo.  

Pravzaprav bi morali za to izvesti neke vrste lustracijo.

Pošteni levičarji in pošteni desničarji

V omenjenem intervjuju je Krajnikova tudi dejala, da so njeni volivci “pošteni levičarji in pošteni desničarji. Med levičarji so to tisti, ki ne želijo biti kolaboranti divjega kapitalizma in se zavedajo razlike – da ne rečem bolečega prepada – med levico in privatizerstvom. Med desničarji so to tisti, ki ne želijo, da jih stara desnica vodi samo iz poraza v poraz.”

Besede, da desnica volivce vodi v poraz je posledica nepoznavanja medijskega delovanja v Sloveniji.

Gospa Krajnik spregleda medijsko nastrojenost proti desnici, spregleda tudi dejstvo, da so večinski mediji, kot sem že napisala, opredeljeni skrajno levo.

Mediji so Slovencem dobesedno vbili v glave, da je slabo vse, kar je desno od skrajno leve. Ljudje sploh ne vedo kaj vse je v skromnih dveh letih desno sredinska vlada zanje naredila.

O tem se namreč ni poročalo, če se je poročalo je bilo predstavljeno v slabi luči. Ali gospa Krajnikova ve, kako so mediji ljudem povedali, da bo Slovenija zaradi dobrega dela Janševe vlade dobila 300 milijonov sredstev manj?

“Slovenija zaradi Janše izgubila sredstva” in podobno. Redki (tudi ta portal, vir) so povedali, da je temu tako, ker je Slovenija iz krize izstopila med najboljšimi.

Je to poraz desnice ali prevara ljudi zaradi laži in manipulacij?

Glas za gospoda Logarja je glas za leve privatizerje

“Glas za gospoda Logarja pa je, žal, roko na srce, tudi glas za leve privatizerje. Zakaj?”

“Zato, ker desnica, kot jo poznamo, v 30. letih ni našla uspešnega načina, da se zoperstavi ponavljanju razredne razdelitve iz prejšnjega sistema in jim je zato ta zmagoslavja nehote omogočala,” je trditev razložila gospa Krajnik.

Tukaj bom kratka in ji bom svetovala branje knjige Rada Pezdirja Vzporedni mehanizem.

Veste gospa Krajnik, lahko je govoriti in pametovati kaj bi se moralo in kako, če se pa človek poglobi v samo drobovje delovanja prejšnjega sistema, ki sploh ni prejšnji, se pa samo Bogu zahvali, da je od desnice vsaj to kar je.

Vaša trditev o neuspehu desnice ni le kazatelj da ne poznate delovanja ozadij, je tudi podcenjevanje le-teh. A glede na to, da ste se odločili glasove nabirati z udrihanjem po desni, ste pred vzporednim mehanizmom varni. Take imajo radi.  

»Ali se slovenska desnica tako močno identificira s pozicijo žrtve, da ni zmožna narediti zmagovalnega koraka? V psihoanalizi vemo, da tudi vztrajanje v poziciji žrtve ustvarja nek užitek.«

Opominjanje na grozote, ki so ostale brez zaključka, ki bi ljudem dal vsaj neko zadoščenje, ni in ne more biti vztrajanje v poziciji žrtve.

Gospa Krajnik, poglejte okoli sebe. Ozrite se po Sloveniji. Preberite kaj o povojnih pobojih. Se sploh zavedate, da je Slovenija eno samo veliko pokopališče, brutalno izvensodno povojno pobitih nedolžnih ljudi? Se sploh zavedate, da pred sodišče ni stopil niti eden od storilcev?

Še več, kot neke narodne heroje se jih slavi, se jim polaga vence in se jim klanja. V tujini sodijo stoletnikom, ker so za časa Hitlerja bili del morije, ki jo je izvajal. Kaj pa pri nas? Potomci in nasledniki morije nam vladajo.

Politično kariero oziroma kandidaturo za predsednico države gradite na cenenem populizmu udrihanja po desnici s čimer žal zgolj dokazujete, da o zgodovini Slovenije in delovanju vzporednega mehanizma, ki obvladuje vse od medijev do sodišč, nimate kaj dosti pojma. Populizem se vam ne bo obrestoval, vsaj na dolgi rok ne.

In ne nazadnje, desnica je znova in znova napadana z vseh strani, leve in tiste, ki misli, da je s svojim pametovanjem pravičniška in sredinska, kot vidimo tudi pri Nini Krajnik. Takšni napadi so voda na mlin skrajni levici in tudi zato se levica tako lahko in zlahka drži na oblasti zadnjih 75 let.

Johanca

Opomba: Mnenja avtorice niso nujno tudi mnenja Uredništva.