Nissan je osvežil ikonični Frontier Hardbody

ByAna Koren

15. septembra, 2023

Nissan je osvežil ikonični Frontier Hardbody

V svetu pickupov, kjer vsak proizvajalec avtomobilov vlaga milijone v inovacije in elektrifikacijo, je Nissan napovedal izdajo Nissan Frontier Hardbody Edition, ki se vrača v preteklost. Ta nostalgičen dodatek k liniji Frontier združuje retro estetiko iz osemdesetih let s sodobno tehnologijo.

Nissan Hardbody iz osemdesetih let je bil vzdržljiv in zanesljiv kompaktni pickup in Nissan oživlja njegov duh s sodobnim pridihom. Novi paket Frontier Hardbody Edition temelji na dobro opremljenem modelu Crew Cab SV 4×4. Model vključuje trikraka 17-palčna lita platišča retro videza, pnevmatike za vse terene, aluminijasto zaščitno ploščo, črne blatnike, stranske ščitnike, zavese proti blatu, drog na postelji, črno lakirane odbijače, ogledala, vratne kljuke, mrežo hladilnika, črno grafiko. Najdemo tudi značilen logotip “4×4” na sprednjih vratih ter grafiko na prtljažnih vratih z izrezanim logotipom Nissan.

Čeprav paket Hardbody Edition ohranja svoje retro korenine. Frontier za tiste, ki iščejo več udobja in priročnosti ponuja tudi novo opremo SL. To nadomešča paket SV Premium in vključuje LED žaromete, meglenke, dnevne luči, notranjo osvetlitev, usnjene sedeže, ogrevane prednje sedeže, ogrevan usnjen volan, 120-voltne napajalne vtičnice v postelji tovornjaka in zadnji sredinski konzoli, električno pomično streho, sistem Utili-Track z nastavljivimi pritrdilnimi ušesi, daljinski zagon motorja in dvopodročno avtomatsko klimatsko napravo.

Pod motornim pokrovom Frontier ostaja enak, poganja ga 3,8-litrski motor V6 z neposrednim vbrizgom in 310 konjskimi močmi, povezan z devetstopenjskim samodejnim menjalnikom. Elektronski preklopni sistem omogoča preklapljanje med načini štirikolesnega pogona 2WD, 4HI in 4LO. Frontier zdaj standardno ponuja inteligentno opozarjanje na čelni trk in samodejno zaviranje v sili z zaznavanjem pešcev v vseh razredih.

Nissan Frontier bo na ameriškem trgu na voljo s priporočeno maloprodajno ceno proizvajalca od 29.770 USD. Modeli Hardbody bodo na voljo za najmanj 42.095 USD.

Vir in Foto

Portal24