Nizkokalorični hitri obrok: Pražena svinjina z ingverjem
V hitrem tempu sodobnega življenja se včasih zdi, da nimamo dovolj časa za pripravo okusnih in zdravih obrokov. Toda tukaj je rešitev – preprost recept za nizkokalorični obrok, ki združuje okus in prehransko vrednost. Predstavljamo vam “Praženo Svinjino z Ingverjem in Sojo” – jed, ki vas bo navdušila s svojim okusom, hkrati pa vas bo približala cilju petih dnevnih porcij zelenjave. V manj kot 30 minutah lahko pripravite ta okusen obrok, ki vsebuje le 250 kalorij na porcijo. S tem receptom boste odkrili, kako hitro in enostavno pripraviti zdravo jed, ki bo navdušila vaše brbončice in prispevala k vašemu prehranskemu načrtu. Navedene količine sestavin zadostujejo za dve porciji.
Sestavine, ki jih boste potrebovali:
- 250g svinjskega fileja, odstranjene vse vidne maščobe, narezane na koščke,
- 1 žlička koruzne moke,
- 2 žlici temne sojine omake,
- nizkokalorično pršilo za kuhanje,
- 150g šampinjonov, narezanih,
- 2 rdeči papriki, očiščeni in narezani,
- 75g mangetout, obrezan,
- 15g sveže korenine ingverja, narezane na tanke vžigalice,
- 1 strok česna, narezan na tanke rezine,
- 4 mlade čebule, narezane na kratke kose,
- sveže mlet črni poper.
Navodila za pripravo:
- Svinjino začinite s sveže mletim črnim poprom. V majhni posodi zmešajte koruzno moko s 2 žlicama hladne vode, da dobite gladko pasto, nato pa vmešajte sojino omako.
- V velikem woku ali globoki ponvi segrejte nizkokalorično pršilo za kuhanje in postavite na močan ogenj. Svinjino med mešanjem pražite 1-2 minuti ali dokler ne porjavi, vendar ni popolnoma pečena. Nato svinjino prestavite na krožnik.
- Ponev znova postavite na ogenj, zmanjšajte ogenj na srednjo moč in dodajte še malo olja. Dodajte narezane gobe in rdečo papriko ter med mešanjem pražite 2 minuti. Nato dodajte mangetout in kuhajte še eno minuto. V mešanico nato vmešajte narezan ingver, česen in mlade čebule ter pražite še nekaj sekund.
- Svinjino vrnite v ponev in jo prelijte z mešanico sojine omake in koruzne moke. Kuhajte 1-2 minuti ali dokler se omaka ne zgosti in svinjina ni več surova. Postrezite takoj.
Dober tek!