Nocoj se zapirajo vse restavracije McDonald’s v BiH

Svetovna veriga hitre prehrane McDonald’s bo nocoj prenehala z delom v BiH in do nadaljnjega zaprla restavraciji v Sarajevu in Mostarju. Skupno bodo zaprli pet restavracij. McDonald’s je imel tri restavracije v Sarajevu in dve v Mostarju. Omenjeni lokali bodo za stranke odprti do danes zvečer, jutri pa ne bodo odprli svojih vrat.

Ta novica bo zagotovo razžalostila številne ljubitelje hitre hrane, pripravljene v McDonald’s kuhinji. Ostaja sicer upanje, da se bodo težave z licenco rešile in poslovanje nadaljevalo, piše Klix. Zanimivo je, da je McDonald’s restavracijo v sarajevski soseski Nedžarići sredi decembra prenovil in uvedel popolnoma nov koncept in dizajn.

Prvi McDonald’s je bil odprt leta 2011 v Sarajevu

Po neuradnih informacijah mu je sedež McDonald’sa odvzel dovoljenje za opravljanje dejavnosti v Bosni in Hercegovini, poroča Bljesak.info. Lastnik licence za McDonald’s je družba Gliese 581g, ki je lani ustvarila skoraj 18 milijonov KM prihodkov, a je banki Raiffeisen, dolžna 1,2 milijona KM.

(1KM je 0,58 evra)

Mimogrede, prva restavracija McDonald’s v Sarajevu je bila odprta 20. julija 2011, prvi hamburger v tej restavraciji pa je pojedel takratni župan Alija Behmen. Z odprtjem te restavracije je Bosna in Hercegovina postala 118. država v veliki prehranski verigi, ki zaposluje milijone ljudi.

Foto: McDonald’s

Ne spreglejte…

Božična pravljica Ljubljane, razvajanje ob dobrem vinu

Božična pravljica Ljubljane. Ljubljana je lepa v vsakem letnem času. Decembra pa je njen pogled obsijan s prazničnimi lučkami še posebej čaroben. Letošnje ime novoletne okrasitve je “Common Mind // Community Spirit”.  Avtor idejne zasnove Urban Modic pojasnjuje, bo skozi svetlobno instalacijo poleg umetnosti kot ideološke in duhovne komponente predstavljen tudi miselni kaos… več tukaj.

By A.K.

Komentar: