Noro hiter električni Rivian, ali je hitrejši od Porscheja?

ByAna Koren

12. januarja, 2023

Električni Rivian je peklensko hiter, je hitrejši od Aston Martina in Porscheja?

Električni Rivian je peklensko hiter, je hitrejši od Aston Martina in Porscheja? Ogromen električni SUV v dirki pospeševanja pa tekmecem ne pušča veliko prostora.

Jason Cammisa je za Drag Race Replay pripravil oviro, ki jo bo Rivian težko prešel. Ogromna masa bi lahko bila odločilna, saj sta se mu v dirki pridružila še Aston Martin DBX 707 in Porsche Cayenne Rurbo GT. Za vsak slučaj pa še pravi super-športni avtomobil Maserati MC20. 

Z navadnimi terenskimi gumami in kar 3175 kg bo Rivian moral kapitulirati, sploh pri omejitvi, postavljeni na 177 km/h. Zmagovalec se bo odločal med plemenitim Astonom s pošastjo AMG V8 in porschejem, v katerem mnogi upravičeno vidijo Lamborghinija Urusa. 

Verjeli ali ne, odločile bodo pnevmatike oziroma trenje. Rekli bomo, da je zmagovalec nalogo opravil v 11,1 sekunde in hitrosti 193 km/h, drugo uvrščeni pa 11,3 sekunde, a z močjo 196 km/h. Zmagovalec v konkurenci športnih terencev gre v roke Maseratiju, epilog si lahko ogledate v videu. 

Vir Foto: Zajem zaslona

Ne spreglejte…

Je vaša e-vinjeta še veljavna, kdaj jih poteče največ?

Ne veste, ali vam je že potekla vinjeta? Kako preveriti? Kdaj jih poteče največ? Največ letnim vinjetam poteče veljavnost 31. 1. in 1. 2. letos. 

Konec leta 2021 smo v Sloveniji uvedli elektronske vinjete, ki so nadomestile klasične. Nalepk ni bilo več treba lepiti na vetrobransko steklo, s tem pa so vozniki izgubili takojšen vpogled v veljavnost, saj se ne na klasični vinjeti lahko na preluknjanih delih vinjete videlo, do kdaj je ta veljavna.

Nove e-vinjete, ki so bile prvič v uporabi lani, so vezane na registrsko označbo vozila. Za vpogled v veljavnost je zato potrebno nekoliko več računalniškega znanja.

Voznik lahko pozabi, kdaj njegovemu jeklenemu konjičku poteče veljavnost vinjete. Sploh, če potrditvenega dokumenta ni spravil v svojo elektronsko pošto… več tukaj.