Nov film o Ostržku, pravijo mu kar mojstrovina

ByA.K.

19. oktobra, 2022
Nov film o Ostržku, pravijo mu kar mojstrovina

Nov animirani film Ostržek slovitega režiserja Guillerma del Tora je bil že razglašen za mojstrovino in prejel neverjetnih 100 odstotkov na Rotten Tomatoes, piše LadBible.

Filmska priredba slovitega mehiškega režiserja velja za enega najboljših filmov letošnjega leta, kritiki kar ne nehajo hvaliti nove različice pravljice o leseni lutki.

Filmski kritik Nicholas Barber je za The Wrap povedal, da je “Del Torov Pinocchio mojstrovina stop-motion animacije. Delno zato, ker je, kot nakazuje naslov, zadnja različica Del Torov strastni projekt.”

Barber je dodal, da film vsebuje temne in zapletene podobe, ki so Del Torov zaščitni znak in nekaj, kar občinstvo pozna iz njegovih preteklih filmov, kot sta The Shape of Water in The Devil’s Backbone, ki prav tako lovita “pošasti”. 

Scenarist Ben Rolph, ki je razpravljal o filmu, je dejal, da nova pripoved zgodbe o Ostržku predstavlja “veliko temnejšo domišljijo, ki je še vedno iskrena v vseh pomenih besede”.

Poleg filmskih kritikov pohvale prihajajo tudi od drugod. Uporabniki Twitterja so delili svoje navdušenje nad filmom in se strinjajo, da je Del Torova različica Ostržka najboljša v zgodovini.

“Zaljubljen sem. Ostržek je vrhunec pripovedovalske moči Guillerma del Tora. Vdihnil je novo življenje v staro leseno zgodbo. Skoraj popolna stvaritev stop-motion animacije, fantazije, muzikala in pravljice. Najboljše vzgojene- družinski film, ki sem ga gledal od Petite Maman,” je le eden od komentarjev.

Foto: Zajem zaslona You Tube