Nov Peugeotov E-Traveller: Električni kombi z izboljšavami

V zadnjih dneh je Peugeot napovedal pomembne spremembe za svoj električni kombi E-Traveller, ki bodo vplivale na izgled, notranjost in zmogljivosti vozila. Te novosti vključujejo preimenovanje modela, vizualne izboljšave ter dodatke, ki bodo izboljšali uporabniško izkušnjo.

Eden izmed najpomembnejših premikov je preimenovanje vozila iz e-Traveller v E-Traveller, kar je usklajeno s Peugeotovo novo strategijo za svoje električne avtomobile. Poleg tega bo E-Traveller deležen številnih vizualnih sprememb, ki bodo prinesle svežo podobo. Med temi spremembami so nova maska znamke s središčnim logotipom, izboljšani LED žarometi in prenovljen odbijač.

Notranjost

Notranjost E-Travellerja bo prav tako doživela posodobitve. Nov kokpit bo vključeval 10-palčni zaslon instrumentov, 10-palčni zaslon na dotik ter nov ogrevan volanski obroč. Uporabniki bodo lahko uporabljali glasovno upravljanje “OK Peugeot” in uživali v več predalih za shranjevanje ter boljših materialih.

Nov motor

Glede na izjavo podjetja bo E-Traveller še vedno poganjal 100 kW motor, vendar naj bi bil “nov” in “bolj učinkovit”. Podrobnosti o tej spremembi niso bile razkrite, vendar pa avtomobil ne bo prejel novega 115 kW motorja. Spremenila se bo tudi imena treh načinov vožnje, ki bodo zdaj poimenovani Eco, Power in Normal.

E-Traveller bo na voljo z dvema različnima baterijama – 50 kWh baterijo, ki omogoča do 224 km dosega, ter 75 kWh baterijo, ki omogoča do 350 km dosega. Enofazno polnjenje bo standardno, medtem ko bo trifazni vgrajeni polnilnik na voljo kot dodatna oprema. Druga možnost polnjenja je enosmerni tok s 100 kW, kar omogoča hitro polnjenje od 0 do 80 % v 30 minutah za majhno baterijo in 45 minutah za veliko baterijo.

E-Expert Kombi

Poleg prenovljenega E-Travellerja bo Peugeot ponudil tudi modelsko različico E-Expert Kombi, ki bo prav tako električna in uporabna. Oba modela bosta na voljo v dveh dolžinah – standardni in dolgi, s petimi do devetimi sedeži, odvisno od različice.

Poleg tega bo E-Traveller opremljen s funkcijami, kot so nadzor pri spustu po klancu in sistem “Grip Control” z voznimi programi za pesek, blato in sneg. Odlagalni prostor bo lahko sprejel do 4.900 litrov, odvisno od konfiguracije sedežev in različice karoserije.

Čeprav cene za novi E-Traveller še niso bile uradno objavljene in naročila še niso odprta, Peugeot obljublja izboljšano vozilo za svoje stranke. Aktualni cenik za obstoječe modele se začne pri 54.890 evrih za različico s standardno dolžino, 50 kWh baterijo in opremo Active, pri čemer je nadgradnja na večjo baterijo na voljo za dodatnih 6.000 evrov.

vir

Foto: Peugeot

Portal24