Ivo Boscarol znova dobrodelen, Škofijski gimnaziji Vipava je namenil 50.000 evrov. Na Škofijski gimnaziji Vipava so se razveselili velikodušne donacije Iva Boscarola.

Škofijska gimnazija je včeraj na Facebooku delila zapis, ki ga objavljamo v celoti:

Danes smo na naši gimnaziji gostili podjetnika, inovatorja in filantropa, g. Iva Boscarola, ki je skupaj z ravnateljem podpisal donatorsko pogodbo v višini 50 000 €.

Izjemno radodarne donacije g. Boscarol ni namenil le reševanju trenutnih potreb šole, ampak bo en del namenjen ohranjanju kvalitete pouka brez združevanja oddelkov, drugi del posodobitvi naravoslovnih laboratorijev, tretji del pa nakupu komunikacijske tehnologije.

Po podpisu pogodbe je g. Boscarol na kratko predstavil svojo poslovno pot in razloge, da sta se ob prodaji podjetja s hčerko odločila del kupnine vrniti lokalnemu okolju, iz katerega dejansko prihaja tudi največ zaposlenih v podjetju. Med prednostnimi nalogami v širšem lokalnem okolju je izpostavil nakup helikopterja za potrebe reševanja.

Z donacijo Škofijski gimnaziji Vipava g. Boscarol sledi svojim življenjskim pogledom: graditi na dolgi rok in na tradicionalnih vrednotah. Kajti krize pridejo in gredo, pomembno je, da tudi v njih ohranjamo tradicionalne vrednote. Iz bogatega nabora življenjskih izkušenj je ta trud primerjal s kmetom, ki zaradi ene slabe letine ne bo prodal traktorja. Taka naložba je tudi znanje. Poudaril je pomen sprememb na področju izobraževanja. Cilj ni več učenje na pamet, informacije so le klik stran, zato je najpomembneje mlade naučiti, kako priti do znanja in kako ga uporabiti za dobro. Prepričan je tudi, da je v današnjem svetu izjemnega pomena dobra promocija, zato je tretji del donacije namenil posodobitvi komunikacijske tehnologije na šoli.

Škofijska gimnazija Vipava se g. Ivu Boscarolu iskreno zahvaljuje in mu želi vse najboljše na njegovi nadaljnji življenjski poti!

Foto: Škofijska gimnazija Facebook