WhatsApp po novem omogoča klepetanje brez interneta

ByA.K.

6. januarja, 2023

Nova funkcija na WhatsApp: klepetate lahko brez interneta

WhatsApp je lansiral novo funkcijo, ki bo ljudem omogočila uporabo te aplikacije, tudi če nimajo dostopa do interneta. 

Novo orodje omogoča uporabnikom, da ostanejo na spletu prek posredniških strežnikov, tudi če njihov internet ne deluje ali je na nek način blokiran.

Ta funkcija je odgovor na zaustavitev interneta v nekaterih državah, vključno z Iranom

Iz družbe so sporočili, da s takšnimi potezami vlada “krati človekove pravice in ljudem onemogoča nujno pomoč”. Zato so v nastavitve WhatsAppa vgradili orodje, ki bo uporabnikom omogočalo vpis imena proxy strežnika in z njim povezovanje v splet v primeru izpada interneta.

Kako deluje nova funkcija?

Proxy strežniki bodo služili kot alternativni dostop do interneta, ko tradicionalni načini povezovanja in strežniki ne delujejo ali so onemogočeni. Uporabniku bodo tako zagotovlili potrebno povezavo za spletno mesto ali storitev, do katere želi dostopati.

WhatsApp je opozoril, da so mnoge od teh vzpostavili prostovoljci in organizacije po vsem svetu, da bi ljudem pomagali pri “svobodni komunikaciji”. Podjetje bo ponudilo tudi navodila za nastavitev proxyjev. Funkcija bi morala biti že na voljo v meniju z nastavitvami za vse, ki uporabljajo najnovejšo različico aplikacije.

“Povezovanje prek proxyja ohranja enako visoko raven zasebnosti in varnosti, kot jo zagotavlja WhatsApp. Vaša osebna sporočila bodo še vedno zaščitena s šifriranjem od konca do konca. Poskrbeli smo, da ostanejo med vami in osebo, s katero komunicirate. Sporočila niso vidna nikomur drugemu, niti strežnikom proxy, WhatsApp ali Meta,” je sporočilo podjetje.

Ne spreglejte…

WhatsApp je na silvestrovo prenehal delovati na številnih mobilnih telefonih, je med njimi tudi vaš?

WhatsApp je na silvestrovo prenehal delovati na številnih mobilnih telefonih, ljudje s starejšimi modeli iPhona in Androida pa aplikacije po 31. decembru brez nadgradnje ne bodo več mogli uporabljati… več tukaj.

Foto: Pexels