Nova klofuta za Roberta Goloba: Podpora vladi pada

ByAna Koren

27. februarja, 2023 , ,

Nova klofuta za Roberta Goloba: Podpora vladi pada

Podpora vladi Roberta Goloba je v primerjavi z januarjem padla za 4,6 odstotne točke, kaže nova anketa Mediane. Delež nasprotnikov vlade je medtem zrasel kar za pet odstotnih točk. Odstotek neopredeljenih ostaja pri 13,4 odstotka-

Vlado Roberta Goloba tako prvič od njenega oblikovanja podpira manj kot polovica oz. 46 odstotkov vprašanih, kažejo podatki februarske ankete Mediane za POP TV. Vladi nasprotuje 40,6 odstotka vprašanih. Stranka z najvišjo podporo ostaja Gibanje Svoboda

Podpora Gibanju Svoboda padla

Največji koalicijski stranki Gibanje Svoboda je podpora od januarske ankete padla za 1,5 odstotne točke.

Podpora največji opozicijski stranki SDS je zrasla za 1,9 odstotne točke, podprlo bi jo 22,2 odstotka vprašanih.

Sledijo NSi s 6,4 odstotka podpore (januarja 5,5 odstotka), SD s 5,1 odstotka (6,1 odstotka) in Levica s 5-odstotno podporo (3,7 odstotka).

Med neparlamentarnimi strankami največ podpore beležijo Resnica (2,7 odstotka), Piratska stranka (1,9 odstotka) ter Naša prihodnost in Dobra država (1,7 odstotka).

Ostale stranke so skupaj dobile 5,9 odstotka podpore. Delež strankarsko neopredeljenih se je februarja nekoliko zmanjšal, 12,3 odstotka jih ne ve, koga bi volili (januarja 15,3 odstotka), 8,2 odstotka ne bi izbralo nobene stranke (8,7 odstotka), 1,7 odstotka vprašanih pa ni želelo odgovoriti.

Logar znova na vrhu

Med politiki so vprašani najvišjo povprečno oceno ponovno podelili poslancu SDS Anžetu Logarju. Na drugem mestu je predsednica republike Nataša Pirc Musar.

Za eno mesto v primerjavi z januarjem pa je napredoval predsednik vlade Robert Golob, zasedel je tretje mesto. Sledijo minister za zdravje Danijel Bešič Loredan, predsednica državnega zbora Urška Klakočar Zupančič, evropska poslanka NSi Ljudmila Novak. Na sedmem mestu je gospodarski minister Matjaž Han in na devetem predsednica SD Tanja Fajon.

Koordinator Levice Luka Mesec pa je tik pod polovico lestvice na 11. mestu. Za njim je novinec na lestvici finančni minister Klemen Boštjančič. Padec za štiri mesta na 17. mesto pa je februarja zabeležil prvak NSi Matej Tonin. Dolgoletni voditelj SDS Janez Janša ostaja na 20. mestu.

Inštitut za raziskovanje trga in medijev Mediana je anketo za POP TV opravil februarja na reprezentativnem vzorcu 717 vprašanih.

Vir Foto: STA

Ne spreglejte…

Požareport: Nepopravljive napake: Ko iz slovenskega smučanja delajo elitizem in bunda Tine Gaber, potem pa dobijo odbojni moment, bojkot

Požareport: Minule dni je avtor teh vrstic na twitterju objavil nekaj osebnih pričevanj in opažanj državljanov, povezanih s #Planica2023, boljkone praznimi tribunami in zasoljenimi cenami, danes pa navajamo mnenje enega od znanih slovenskih gospodarstvenikov in športnih funkcionarjev, insajderja teh zgodb, ki pa želi – iz razumljivih razlogov – ostati… več tukaj.