Nova člana programskega sveta RTV Slovenija je DZ včeraj, na predlog gledalcev in poslušalcev ter civilne družbe, za preostanek štiriletnega mandata imenoval Alenko Sivka in Branimirja Piana.

Za Sivko je glasovalo 54 poslancev, enako za Branimirja Piana. Nadomestila bosta člana sveta, ki sta podala odstopni izjavi. Piano bo nadomestil Nastio Flegar, član programskega sveta pa bo do 28. aprila 2024. Sivka bo nadomestila Mitjo Čandra, programska svetnica pa bo do 27. decembra 2025, navaja STA.

DZ je danes na izredni seji obravnaval predlog novele zakona o RTV Slovenija

Z zakonom želi vlada depolitizirati javni zavod. V skladu z novim zakonom bi upravljanje in nadzor namesto programskemu in nadzornemu svetu prepustili enotnemu svetu RTVS. Med njegovimi 17 člani ne bi bilo niti enega, ki bi ga imenoval DZ… več tukaj.

DZ je na izredni seji odločal tudi o predlogu mandatno-volilne komisije DZ. Po tem predlogu je člana programskega sveta RTVS na predlog gledalcev in poslušalcev ter civilne družbe za preostanek štiriletnega mandata imenovali Alenko Sivka in Branimirja Piana.

Foto: Bojan Požar Twitter

By A.K.

Komentar: