Nova različica ChatGPT: GPT-4o prinaša izboljšano zmogljivost in večjo dostopnost

Foto: Pixabay

Nova različica ChatGPT: GPT-4o prinaša izboljšano zmogljivost in večjo dostopnost

Podjetje OpenAI je predstavilo najnovejšo različico svojega modela umetne inteligence, GPT-4o, ki prinaša številne izboljšave v primerjavi s prejšnjimi različicami. “V skladu z našim poslanstvom smo osredotočeni na napredek tehnologije umetne inteligence (AI) in jo naredimo dostopno in uporabno za vsakogar,” so zapisali v izjavi za javnost.

GPT-4o zagotavlja inteligenco na ravni GPT-4, vendar je hitrejši in izboljšuje besedilne, glasovne in vidne zmogljivosti. Med novimi funkcijami je sposobnost prepoznavanja in prevajanja slik, na primer menijev v tujih jezikih, ter podajanje informacij o zgodovini in pomenu hrane. Uporabniki bodo kmalu lahko uživali v bolj naravnem glasovnem klepetu v realnem času in klepetali s ChatGPT prek videa.

“Načrtujemo, da bomo v prihodnjih tednih lansirali nov glasovni način z novimi zmogljivostmi v fazi alfa, z dostopom za uporabnike Plus,” so dodali pri OpenAI.

Jezikovne zmogljivosti GPT-4o so izboljšane v kakovosti in hitrosti, podpirajo pa več kot 50 jezikov. Model bo dostopen vsem uporabnikom, vključno s tistimi brez naročnine, vendar z omejitvami. Uporabniki Plus bodo imeli do petkrat višjo omejitev sporočil kot brezplačni uporabniki, uporabniki Team in Enterprise pa še višjo.

Pri uporabi GPT-4o bodo uporabniki ChatGPT Free imeli dostop do funkcij, kot so:

  • Inteligenca na ravni GPT-4.
  • Odgovori modelov in spleta.
  • Analiza podatkov in izdelava grafov.
  • Pogovor o fotografijah, ki jih posnamete.
  • Nalaganje datotek za pomoč pri sintezi, pisanju ali analizi.
  • Uporaba GPT in GPT Store.
  • Bolj uporabna izkušnja s pomnilnikom.

Ko bo omejitev sporočil za brezplačne uporabnike dosežena, bo ChatGPT samodejno preklopil na GPT-3.5, tako da bodo uporabniki lahko nadaljevali klepete.

Za brezplačne uporabnike in naročnike je na voljo tudi nova namizna aplikacija ChatGPT za MacOS, ki se brezhibno integrira z računalnikom. S preprosto bližnjico na tipkovnici lahko uporabniki ChatGPT takoj zastavijo vprašanje, ustvarijo in razpravljajo o posnetkih zaslona ter vodijo glasovne pogovore.

GPT-4o obeta številne izboljšave, ki bodo uporabnikom omogočile še boljše izkušnje in večjo produktivnost.

[Vir: IndexHR]; Portal24; Foto: Pixabay