Nova teorija zarote: Taylor Swift in ameriške predsedniške volitve

ByA.K.

15. februarja, 2024 , , , ,
Grammys Taylor Swift [Foto: Zajem zaslona YT]

Nova teorija zarote med republikanci: Taylor Swift in ameriške predsedniške volitve

Glede na nedavno raziskavo, ki jo je izvedla univerza Monmouth, približno tretjina ameriških republikancev verjame v teorijo zarote, ki pop zvezdnico Taylor Swift postavlja v središče pomagačev Joeju Bidnu pri njegovi zmagi na letošnjih ameriških predsedniških volitvah. Teorija, ki so jo brez trdnih dokazov razširili nekateri desni mediji pred dogodkom Super Bowl, trdi, da je Swiftin odnos z nogometašem Travisom Kelcem iz Kansas City Chiefs zgolj pretveza, namenjena zagotavljanju Bidnove volilne zmage, navaja CNN.

Taylor Swift, ki je leta 2020 javno podprla Bidna, je tudi letos svoje oboževalce spodbujala k udeležbi na volitvah. Slednje naj bi privedlo do aktivacije več deset tisoč novih volivcev. Kljub temu so na univerzi Monmouth jasno poudarili, da so trditve o zaroti popolnoma brez osnove.

Zanimivo je, da je med 902 anketiranima odraslima Američanoma skoraj polovica (46 odstotkov) slišala za omenjeno teorijo zarote. 18 odstotkov vseh anketiranih in 32 odstotkov republikanskih volivcev verjame v njeno resničnost. 42 odstotkov tistih, ki teorijo zarote štejejo za resnično, pred anketo sploh ni bilo seznanjenih z njo. Omenjeno kaže na določeno pristranskost ali nagnjenost k verovanju v zarote.

Teorija zarote je povzročila tudi napade na Taylor Swift s strani osebnosti, ki zagovarjajo obrobne republikanske ideje. Med slednjimi so tudi nekdanji predsedniški kandidat Vivek Ramaswamy, teoretik zarote Jack Posobiec in desničarski medijski komentator Benny Johnson. V kontekstu te debate je celo nekdanji predsednik Donald Trump na svoji platformi družbenih medijev izjavil, da bi Swiftova bila “nelojalna”, če bi ponovno podprla Bidna. Izrazil pa je tudi svoje simpatije do Kelceja, čeprav priznava, da je slednji verjetno naklonjen liberalcem.

MAGA trdi, da je Taylor Swift vpletena v Pentagonove psihološke operacije

Uradniki za nacionalno varnost so navajeni zavračati neutemeljene teorije zarote, vendar je najnovejša, ki kroži v krogih MAGA, še posebej nenavadna. Fox News in desni vplivneži trdijo, da je v to vpletena Taylor Swift. Trdijo, da je del “psihološke operacije” Pentagona. Namen te operacije naj bi bil zagotoviti ponovno izvolitev predsednika Joeja Bidna. Poleg tega trdijo, da namerava ta operacija nekako manipulirati z izidom Super Bowla v korist Kansas City Chiefs tight enda Travisa Kelcea, ki je po naključju Swiftin fant. Te trditve so v skupnosti za nacionalno varnost naletele na nezaupanje… več tukaj.

[Vir: CNN]

Foto: Zajem zaslona YT

Portal24