Nova uspešnica TikToka: Reverse smokey eyes

ByAna Koren

23. aprila, 2023 ,
Foto: Pexels

Nova uspešnica TikToka: Reverse smokey eyes

Novi trend TikToka nakazuje, da nas lepotni trendi iz 90. let prejšnjega stoletja še naprej spremljajo. Ne mislimo samo na pričeske, ki jih je navdihnila priljubljena serija tistega obdobja. Tudi subtilen zamenjan smokey eyes videz, ki je trenutno eden največjih TikTok trendov ličenja, se vrača

https://www.instagram.com/p/CiLJ3LJD4ZM/

Videz obrnjenega videza smokey eyes je natanko tak, kot se sliši: temnega svinčnika in/ali senčila ne nanesemo na zgornje veke kot običajni smokey eye, ampak pod spodnje trepalnice. Toda sodobna različica prihaja s presenetljivim preobratom. Dodali so mu tako imenovani cut crease. Medtem, ko klasični smokey eyes vključuje ličenje izključno s temnejšimi toni na zgornji veki, se nova različica poigrava tudi s svetlejšimi odtenki.

Obstajata dve novosti. Prva vključuje dodajanje temnejšega odtenka senčila ali črtala za oči na spodnjo veko in spodnjo linijo trepalnic. Temu sledi nanos osvetljevalca ali svetlega odtenka senčila na kotiček očesa. Drugi način nanosa je senčenje celotne spodnje veke s svetlim, pastelnim ali nude senčilom. A ena stvar vedno ostaja ista – mešanje. Nežni obrnjeni smokey eyes se še vedno izogiba ostrim linijam in se zanašajo na mehke konture.

Kako naličiti obrnjene smokey eyes

  • 1. korak: Za daljšo obstojnost ličil najprej nanesite primer.
  • 2. korak: Dodajte nevtralno podlago čez celotno veko.
  • 3. korak: Na zgornjo veko nanesite svetlo ali nude senčilo. Nežno ga zabrišite proti obrvi.
  • 4. korak: Vzemite temnejše senčilo ali črtalo za oči, narišite črto vzdolž spodnjih trepalnic in jo fino zabrišite.
  • 5. korak: Nanesite highliner ali tanek nanos svetlega senčila na kotiček očesa.

Princesa.si Foto: Pexels