Nova vozila za domžalski Center zaščite in reševanja

Uprava za zaščito in reševanje je za posredovanje pri nesrečah prejela tri nova vozila. Gasilsko vozilo za posredovanje ob nesrečah z nevarnimi snovmi, kombinirano vozilo za logistiko in gasilsko vozilo za tehnične intervencije. Uprava za zaščito in reševanje v zadnjih letih za ta namen skupaj namenila 183 tisoč evrov.

V svojem nagovoru ob dogodku je minister Marjan Šarec izpostavil, da je bila ob prenehanju delovanja Centra požarne varnosti pred šestimi leti v zraku dilema, kako naprej.

»Takrat je občina Domžale pogumno pristopila k projektu javnega zavoda in prepoznala pomen Centra za zaščito in reševanje, ki danes svojo vlogo opravlja 24 ur na dan. Naj vam ne zmanjka veselja do dela. Vsi, ki se danes veselimo z vami, vam želimo, da bi ta vozila čim manjkrat izvozila na intervencijo in bila zgolj v pripravljenosti.«

Marjan Šarec

Za nova gasilska vozila je URSZR namenila sredstva v skupni višini 183.000 EUR. 45 tisoč evrov so porabili za gasilsko vozilo za posredovanje ob nesrečah z nevarnimi snovmi. Za kombinirano gasilsko vozilo za logistiko 40 tisočakov. 98 tisoč evrov so namenili za gasilsko vozilo za tehnične intervencije. Vozila so že v uporabi.

By A.K.

Komentar: