Nova VW California: Inovacije in ekološka naravnanost

Nova VW California se pripravlja na velik prihod! Dražilni vlak te dolgo pričakovane in inovativne študije je dosegel svojo končno postajo, kjer se bo razkrila javnosti. Novi model bo prvič predstavljen na prestižnem dogodku Caravan Salon 2023 v Düsseldorfu, kjer bodo obiskovalci imeli priložnost doživeti njegove revolucionarne lastnosti.

Čeprav gre za študijo, VW California že ponuja vpogled v to, kaj lahko pričakujemo od prihodnjega serijskega modela. Kljub nekaterim še nepojasnjenim podrobnostim pa že zdaj razkriva svoje pomembne spremembe. Eden od osrednjih dosežkov je vključitev drugega drsnega vrata na levi strani vozila. Prejšnji modeli so imeli kuhinjo ob strani brez odprtin, vendar so inženirji tokrat poskrbeli za inovacijo. Kuhinja ostaja na istem mestu, a je bila premaknjena nazaj, kar je omogočilo ustvarjanje prehoda med sprednjima sedežema. Drsna vrata omogočajo enostaven dostop do indukcijskega štedilnika, pomivalnega korita in predalov tako od zunaj kot od znotraj vozila. Vključen je tudi plinski štedilnik in 230-voltna vtičnica, kar zagotavlja še večjo funkcionalnost.

Nova California se ponaša z vznemirljivo postavitvijo prostorov, opisano kot koncept s tremi prostori. Potniki lahko med tednom vstopajo in izstopajo skozi desna drsna vrata, kar olajšuje vsakodnevne opravke. Soba 1 je tukaj, z možnostjo senčenja s tendo. Na drugi strani je Soba 3, ki jo je mogoče doseči skozi nova drsna vrata in je zasenčena z dvostebrno tendo za pripravo hrane in obroke na prostem.

Soba 2

Središče dogajanja je Soba 2, ki vključuje inovativno postavitev kuhinje med sprednjima sedežema, ki ju je mogoče zasukati za 180 stopinj. Poleg tega je zadnji sedež, ki ga je mogoče spremeniti v udobno ležišče. Sedeže je mogoče odstraniti, kar ustvari dodaten prostor. Ne manjka niti aluminijasta dvižna streha, opremljena z LED lučmi in USB vtičnicami. Upravljanje poteka preko multifunkcijske tablice, ki se nahaja na zadnjem delu vozila, na vrtljivi roki, ki omogoča različne zorne kote. Prav tako je možno vse nadzorovati preko aplikacije na pametnem telefonu.

A to še ni vse. Novost, ki prinaša tudi ekološko naravnanost, je priključni hibridni pogon Californije Concept. To je prvi priključni hibridni model v družini California. Čeprav natančne informacije o pogonu niso še povsem znane, je verjetno, da bo temeljil na pogonu iz modela Multivan T7 eHybrid. Ta pametna rešitev zagotavlja dovolj energije, zahvaljujoč veliki bateriji, ki omogoča udobno potovanje brez skrbi glede napolnjenosti.

VW je napovedal, da bodo vsi pogonski sistemi iz družine Multivan na voljo, ko se bo leta 2024 pričela proizvodnja nove California. To pomeni, da bodo kupci poleg eHybrid modela lahko izbirali tudi med čistimi bencinskimi ali dizelskimi motorji. Točni podatki o proizvodnji in cenah bodo razkriti naknadno, a eno je gotovo – nova VW California prinaša svež veter in obeta napredno doživetje potovanj z avtodomom.

vir Foto: Volkswagen Portal24