Nova zaposlitev v kabinetu ministrice Vrečko. Ekipi ministrice za kulturo dr. Aste Vrečko se kot svetovalec pridružuje Mihael Kelemina, umetnosti zgodovinar ter poznavalec področij delovanja nevladnih organizacij in samozaposlenih v kulturi.

Miha Kelemina je leta 2010 diplomiral na enopredmetnem študiju umetnostne zgodovine na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani. Končal je Šolo za kuratorske prakse in kritiško pisanje Svet umetnosti, ki deluje pod okriljem SCCA, Zavoda za sodobno umetnost – Ljubljana in se dodatno izobraževal v projektnem menedžmentu. Med letoma 2012 in 2016 je bil sodelavec Redakcije za kulturo in humanistične vede Radia Študent, nekaj časa tudi urednik oddaje Art-Area.

Od leta 2016 do zaposlitve v kabinetu ministrice je bil samozaposlen v kulturi. Sodeloval je z različnimi nevladnimi organizacijami in za različna razstavišča kuriral razstave sodobne umetnosti. Od leta 2016 je bil vodja šole Svet umetnosti, ki jo SCCA-Ljubljana pripravlja v partnerstvu s Cukrarno (Muzej in galerije mesta Ljubljana). Od leta 2018 sodeluje z Akademijo umetnosti Univerze v Novi Gorici, kjer predava o zgodovini umetnosti 20. stoletja. Zadnje leto je bil tudi član več komisij in dialoške skupine Mestne občine Ljubljana za trajni dialog z nevladnimi organizacijami na področju kulture in samozaposlenimi v kulturi.

Vir: MK RS

Foto: Arhiv Levica

By A.K.

Komentar: