Novak Đoković ne more v ZDA, saj ni cepljen

ByAna Koren

4. januarja, 2023 ,

Novak Đoković ne more v ZDA, saj ni cepljen

Vsak tujec, ki želi do tega datuma vstopiti v ZDA, mora biti cepljen. Splošno znano pa je, da Đoković ni cepljen in da redno poudarja svoja antivaxxerska stališča. Zato ga letos na turnirjih, ki se začnejo 8. in 22. marca, ne bo.

Najboljši teniški igralec na svetu Novak Đoković ne bo nastopil na turnirjih serije Master 1000 v Indian Wellsu in Miamiju, če vmes ne bo prišlo do izrednih sprememb. Razlog so, tako kot lani v ZDA, veljavni strogi koronski ukrepi, ki so bili letos podaljšani do 10. aprila. 

Vprašali so ga o njegovem nastopu na OP ZDA

Đoković trenutno igra na turnirju v Adelaidi, nato pa se bo preselil v Melbourne, kjer bo nastopil na OP Avstralije. Srbski teniški igralec je imel lani največ težav s koronskimi ukrepi v Avstraliji, po pospešeni obravnavi so ga celo deportirali.

Avstralci so medtem omilili ukrepe, v ZDA pa vztrajajo pri svojem, tako da je tako jasno, da se Đoković ne bo mogel potegovati za 2000 točk, kolikor jih nosita ta turnirja, njegov nastop na OP ZDA pa je pod vprašajem tudi, če se ukrepi podaljšajo do konca let.

Đoković bo nastopil v Avstraliji, vrnili so mu vizum

Novak Đoković lahko nastopi na naslednjem odprtem prvenstvu Avstralije, ker so mu vrnili možnost pridobitve vizuma v Avstraliji, piše avstralski časnik The Age. Đoković na zadnjem grand slamu v Melbournu ni smel nastopiti, ker ni bil cepljen proti koronavirusu.

Po dveh sodnih obravnavah mu je avstralska vlada preklicala vizum in ga izgnala iz države. Prav tako mu je pravnomočna sodba prepovedala pridobitev vizuma za naslednja tri leta. Takratni minister za priseljevanje Alex Hawke je pojasnil, da je bil preklic Đokovićeve vize “v javnem interesu”… več tukaj

Foto: zajem zaslona