Novak Đoković poražen v polfinalu OP Avstralije

ByAna Koren

26. januarja, 2024 , ,
Novak Đoković Foto: Zajem zaslona

Novak Đoković poražen v polfinalu OP Avstralije

Novak Đoković, eden največjih teniških igralcev vseh časov, je doživel nepričakovan poraz v polfinalu Odprtega prvenstva Avstralije. Srbski športnik, ki je na prvi Grand Slam turnir sezone prišel z željo po povečanju svojih že impresivnih rekordov (ima 24 zmag na Grand Slam turnirjih in 10 na OP Avstralije), je bil ustavljen pred vrati finala. Od aktualnega prvaka sveta je bil boljši četrti nosilec turnirja, Italijan Jannik Sinner, ki ga je premagal s končnim izidom 6:1, 6:2, 6:7(6), 6:3. To je bilo že sedmo srečanje med tema dvema izjemnima igralcema. Sinner je s to zmago znižal razmerje na 3:4 v korist Đokovića.

V prvem nizu je Đoković doživel težak udarec, saj je trajal le 35 minut. V tem času je napravil 15 neizsiljenih napak ter dvakrat izgubil forhend. Edino igro v nizu je dobil za znižanje na 1:3. Drugi niz ni prinesel Đokoviću ni prinesel sreče, saj je dvakrat izgubil svoj servis. Slednje pa je Sinnerju vodstvo 4:2. Po uri in 13 minutah igre smo vstopili v tretji niz.

Ključni trenutek

Tretji niz je bil izjemno izenačen, oba sta ohranila svoj servis, in drama se je razvila v napetem tie-breaku. Pri rezultatu 5:5 in 40:40 na servis Đokovića je bil dvoboj za nekaj minut prekinjen zaradi zdravstvenih težav gledalca na tribuni. Sinner je nato pri rezultatu 6:5 prišel do meč žoge, a je Đoković z odlično igro uspel zmagati tri zaporedne točke in izenačiti. Po dveh urah in pol borbe v Melbournu smo vstopili v četrti niz.

Ključni trenutek četrtega niza se je zgodil pri izidu 2:1 v korist Italijana, ko je Đoković v svoji servisni igri povedel s 40:0, nato pa izgubil pet zaporednih točk. Sinnerju je to omogočilo, da naredi brejk. S tem je Italijan potrdil svojo prednost in z njo po 3 urah in 22 minutah zaključil dvoboj. Za Sinnerja je to prva uvrstitev v finale Grand Slam turnirja.

V finalu se bo Sinner pomeril z zmagovalcem drugega polfinalnega srečanja, v katerem se bosta srečala tretji nosilec Daniil Medvedev in šesti nosilec Alexander Zverev.

vir; Foto: Zajem zaslona; Portal24