Nove funkcije Google Maps za učinkovitejšo vožnjo

Google je pred kratkim objavil posodobitve Google Maps, ki naj bi izboljšale izkušnjo na poti na delo. Vendar dve večji posodobitvi ne bosta na voljo pred prazničnim navalom ob zahvalnem dnevu.

Posodobitev, podrobno opisana v objavi na Googlovem blogu, uvaja izboljšana navodila za prevoz v Google Maps. Ta funkcija uporabnikom omogoča izbiro najučinkovitejše tranzitne poti. Izbira temelji na različnih dejavnikih, vključno z ocenjenim časom prihoda in številom prestopanj. Poleg tega je pri tem ključno merilo tudi skupna dolžina potovanja. Poleg tega Google vključuje različne filtre, ki uporabnikom omogočajo, da prilagodijo svoje prevoze, vključno z vrsto prevoza in časovno omejitvijo hoje.

Te posodobitve, katerih namen je olajšati potovanje v času prometnih konic, je uvedel Google. Vendar je podjetje navedlo, da bo funkcija na začetku na voljo le v 80 mestih po vsem svetu. Na tem seznamu so znana velemesta, kot so New York, London, Madrid in Boston. Google ni navedel konkretnega datuma začetka delovanja, omenil pa je, da se bo uvajanje za platformi iOS in Android začelo v naslednjih nekaj tednih.

Google Zemljevidi širijo funkcijo Seznamov, kot je bilo napovedano 15. novembra. Nadgradnja uporabnikom omogoča, da v mobilni aplikaciji delijo in sodelujejo na seznamih zanimivih krajev. Google poudarja, da je ta funkcija priročna za načrtovanje skupinskih potovanj, saj ponuja bolj poenostavljen pristop v primerjavi z dolgotrajnimi pogovori prek besedilnih sporočil. Kmalu bo na voljo na platformah Android in iOS.

Dodajanje emotikonov

Google uvaja tudi novo funkcijo, ki uporabnikom omogoča dodajanje emotikonov fotografijam, videoposnetkom ali ocenam na seznamih lokacij. Funkcija je dostopna s klikom na izbrano recenzijo ali medijsko datoteko. Trenutno se uvaja za uporabnike operacijskih sistemov Android in iOS. Ta funkcija z uporabo umetne inteligence na podlagi vsebine ustvarja edinstvene reakcije z emotikoni.

Če se na primer na fotografijo nove hrane odzovete z navdušenim obrazom, se samodejno ustvari prilagojen odziv z emoji, ki združuje izbrane emoji z elementi s fotografije.

Googlova objava na blogu omenja tudi prihajajočo praznično sezono, saj priznava uporabnost teh funkcij v času prometnih potovanj, kot je zahvalni dan. Vendar pa še ni znano, ali bodo te posodobitve v Google Maps uvedene pravočasno za decembrske praznike.

Vir

foto: Pexels

Biznis24