Novozelandska premierka Jacinta Ardern bo odstopila

Novozelandska premierka Jacinta Ardern je dejala, da ne bo več kandidirala na parlamentarnih volitvah in da namerava odstopiti najkasneje februarja.

Državne volitve bodo 14. oktobra, je dodal premier v izjavi, ki jo je prenašala televizija.

“Lansko poletje sem upala, da se bom lahko pripravila ne samo na eno leto, ampak na še en mandat – ker je letos to nujno,” je dejala Ardernova. “To mi ni uspelo,” je dodala. Dejala je, da nima več moči za vodenje države. 

Napovedala je, da bo najpozneje 7. februarja izstopila iz laburistične stranke, s čimer se bo tudi končal njen premierski mandat. 

Ardernova je izpostavila, da verjame, da bodo na volitvah zmagali novozelandski laburisti in dodala, da bodo volitve za novega vodjo laburistov v nedeljo.

Njen namestnik in finančni minister Grant Robertson je sporočil, da ne bo kandidiral za predsednika laburistične stranke.

V parlamentu naj bi ostala do oktobrskih volitev. 

vir Foto: Jacinta Ardern Twitter

Ne spreglejte…

Anglikanska cerkev: Ne bomo dovolili cerkvenih porok istospolnih parov

Anglikanska cerkev je sporočila, da bo prvič dovolila blagoslove za istospolne civilne poroke, vendar se istospolni pari še vedno ne bodo smeli poročiti v cerkvi. Odločitev je sledila petim letom razprav in posvetovanj o stališču cerkve do spolnosti. Odločitev naj bi bila izpostavljena v poročilu generalni sinodi, ki se bo naslednji mesec sestala v Londonu…. več tukaj.

By A.K.

Komentar: