NSi na evropske volitve z močno ekipo: Tonin na čelu, Novak na repu liste

Matej Tonin NSi [Foto: Zajem zaslona]

NSi na evropske volitve z močno ekipo: Tonin na čelu, Novak na repu liste

Izvršilni odbor Nove Slovenije (NSi) je potrdil svojo kandidatno listo za prihajajoče evropske volitve, na čelu katere se bo kot prvi kandidat znašel predsednik stranke Matej Tonin. Med znanimi imeni na listi se bodo zvrstili tudi predsednica podmladka stranke Katja Berk Bevc, župan David Klobasa, podpredsednica sveta stranke Mojca Erjavec, ljubljanska mestna svetnica Mojca Sojar, vodja poslancev Janez Cigler Kralj, podpredsednica Vida Čadonič Špelič in predsednik sveta stranke Jernej Vrtovec. Na koncu liste se nahaja trenutna evropska poslanka Ljudmila Novak, ki je svoje mesto na koncu izbrala sama, po lastni želji.

Podpredsednica NSi Vida Čadonič Špelič je kandidatno listo opisala kot zbirko izkušenih politikov, ki so dokazali svoje sposobnosti tako v politični areni kot v stroki. Poudarila je, da NSi s to listo ponuja kandidate, ki so se že izkazali v vodenju države in ki bodo učinkovito predstavljali Slovenijo v Evropskem parlamentu.

NSi močnejša kot kadarkoli prej

Matej Tonin je ob tem izrazil prepričanje, da je NSi močnejša kot kadarkoli prej, in zavrača mnenja, da bi bil njihov pristop k sestavljanju liste rezultat politične stagnacije. Poudaril je pomen Evropskega parlamenta in nujnost resnega pristopa k evropskim volitvam, saj stranka stremi k doseganju vsaj dveh poslanskih mest, kar bi pomenilo izboljšanje preteklih rezultatov.

Ljudmila Novak je o svojem mestu na seznamu povedala, da je to bila njena lastna odločitev, potem ko ni mogla doseči svoje prvotne želje, da bi listo vodila. Izrazila je negotovost glede svoje politične prihodnosti, ki jo bo določil izid volitev, hkrati pa se je zahvalila volivcem za prejšnja mandata in izrazila upanje, da bo NSi še naprej igrala ključno vlogo znotraj Evropske ljudske stranke (EPP), s ciljem ohranjanja pozitivne podobe Slovenije v Evropi.

[Vir: STA]; Portal24; Foto: Zajem zaslona