Nutricionistka za boljše počutje priporoča ta preprost napitek!

Voda [Foto: Pexels]

Nutricionistka za boljše počutje priporoča ta preprost napitek!

Čeprav ljubitelji zdravja že dolgo zagovarjajo en preprost napitek iz dveh sestavin zaradi njenih hidracijskih koristi, se mnogi še vedno ne zavedajo znatnega vpliva, ki ga lahko ima. Po besedah nutricionistke Aislinn Cambridge, preprosti zvarek ponuja številne koristi za zdravje in ga je vredno vključiti v svoj jutranji ritual, tudi če običajno niste ljubitelj toplih napitkov.

“Obstaja ena stvar, ki bi jo moral popolnoma vsak početi od trenutka, ko se zjutraj zbudi, in to je pitje vode, saj hidrira telo in znižuje krvni tlak. Če pa želite imeti energijo in se počutiti dobro, pripravite sami in pijte toplo vodo z limono. Ta pijača je čarobna,” je za RSVP Live povedala Cambridge.

Prednosti limonine vode presegajo zgolj hidracijo. Napitek podpira tudi prebavo, krepi imunski sistem in spodbuja razstrupljanje. Nutricionistka je tudi poudarila pomen pravilnih nočnih navad za lepša jutra.

“Če pojeste obrok in poskušate zaspati uro ali dve pozneje, lahko to povzroči težave, saj vaše telo ne more prebaviti hrane in si hkrati opomoči. To lahko vpliva na vaš spanec in prebavo, kar lahko skupaj resno vpliva na vaše razpoloženje. Priporočam vsaj tri do štiri ure po obilnem obroku, preden greste spat,” zaključuje Cambridge.

Voda z limono je preprosta, a učinkovita sprememba, ki jo lahko vnesete v svoj vsakdan za izboljšanje zdravja in počutja.

Portal24; Foto: Freepik