NYFW: Najbolj osupljivi makeup videzi za pomlad / poletje 2023

ByAnja Kadič

27. septembra, 2022 , ,

Na NYFW (New York Fashion Week, njujorški teden mode) se eksperimentalna lepota prepleta z dih jemajočimi videzi, ki drsijo po modnih pistan.

Če ste mislili, da je konec nostalgije že blizu, je bilo razstavljeno za pomlad/poletje 2023 jasen dokaz, da smo šele na začetku.

Sergio Hudson in Tia Adeola sta se poklonila supermodelom iz devetdesetih let prejšnjega stoletja. Pri blagovnih znamkah Tom Ford in Batsheva so na novo zasnovali smokey videz. Pri blagovni znamki Puppets & Puppets pa so metuljčki nadomestili nekoč priljubljene bisere za obraz Euphoria. Preprosto povedano, lepota je spet zabavna!

Tia Adeola: Temni glamur

V lepotnih videzih se je odražala srhljiva eleganca, ki jo je podpisala Tia Adeola. Oblikovalka je najela umetnika ličenja T. Cooperja. Ta je ohranil naravno polt modelov z izjemno nežnim glamurjem. Po zgledu klasičnih modnih brvi 90. let in supermodelov, kot je Naomi Campbell, je vsaka manekenka nosila pretirano senčilo ali črtalo za oči in rahlo obrobljene ustnice. Črtala je prispevala italijanska znamka ličil Espressoh.

Kim Shui: Warrior Glam

Kim Shui je v svoji kolekciji mojstrsko ustvarila popolno ravnovesje med močnimi in mehkimi teksturami. Lepotni direktor Charlie Riddle se je odločil za umirjen glamur. Umirjenost je dopolnila dramatične, bojevniško navdihnjene videze. Za videze je uporabil Stilin Heavenly Hue osvetljevalec za poudarjanje glavnih točk na obrazu ter Convertible Color Dual Lip and Cheek Cream za prelivanje barve po obrazu.

Christian Siriano: bleščeče rdeče ustnice

Elizabeth Taylor in stari Hollywood sta bila navdih za lepoto Christiana Siriana za pomlad/poletje 2023. Charlotte Tilbury pa je to vizijo uresničila z najbolj prepoznavnim znakom tistega obdobja. Rdečimi ustnicami. Charlotte je kožo ohranila naravno. Za oblikovanje in poudarjanje pa je uporabila konturo in osvetljevalec, nato pa ji je dodala rdečo barvo s šminko Tell Laura in glosom sijaj za sijaj.

LaQuan Smith: debela črta

Dame, ki nosijo LaQuan Smith so seksi, samozavestne in zaposlene. Biti glavni lik je težko delo! V tej sezoni so se po modni brvi sprehodile manekenke s kratkimi, gladkimi konjskimi repi in naravno kožo. Koža je bila poudarjena z debelim črtalom za oči, ki ga je praktično zasnovala umetnica ličenja slavnih Sheika Daley.

PatBo: Steklena koža

Charlie Riddle, lepotni direktor, nikoli ne zamudi priložnosti, da poskrbi za sijočo kožo. Pri tem videzu, ki ga je Riddle poimenoval Two 2 Tango, je uporabljen Heaven’s Dew All Over Glimmer za čudovite, bleščeče veke in lica.

Dion Lee: Oči žuželk

Isamaya Ffrench je za lepotni navdih za revijo Dion Lee za pomlad/poletje 2023 najprej poiskala navdih v naravi. Videzi so vključevali zapletena grafična črtala in potiskane oči, navdihnjene z žuželkami. Za vse je bila uporabljena paleta Industrial Colour Pigments.

Tom Ford: Punk Smokey

Pri Tomu Fordu še naprej uspevajo zadimljene oči. Yadim Carranza je ustvaril videz dekleta z zabave, ki je bil malo pankerski. Na linijo trepalnic je narisal debelo črto čokoladno rjavega črtala za oči (Tom Ford Emotionproof Eyeliner in Chocolate Brown) in ga nato s puhastim čopičem razpršil. Dodajanje črtala za oči zagotavlja boljši oprijem, preprečuje nastanek gub in senčilom v prahu doda globino barve.

Tory Burch: Posute veke 

Izbrane srečne manekenke pri Tory Burchu so dobile srebrne posute veke, ki jih je oblikovala Diane Kendal. Skrivnost je v uporabi dveh plasti bleščic. Najprej je Diane nanesla fini lesk, nato plast lepila za trepalnice. Za tem je na vrh pritisnila debelejše delce bleščic. “Tako je videz bolj večdimenzionalen,” je pojasnila.

Puppets & Puppets: dodatki

Okraski. Vse od kamenčkov do stisnjenega cvetja. Vse te stvari so lahko običajen del vašega lepotnega videza. Dovolite Puppets & Puppets, da navdihnejo k selitvi dodatkov v obliki metuljev iz vaših las na lica.

Altuzarra: Rdeča lica

Modeli pri Altuzarri so bili videti sijoči in naravno zardeli. Diane Kendal je v kožo vtisnila kremno rdečilo Merit Flush Balm. Dodala je še en sloj vlažilne kreme nad ličnicami in na temenu. Nato pa še osvetljevalec (njen trik iz zakulisja), da so bile manekenke videti zelo sijoče, a ne prepotene.

Vir slik: BFA, Getty Images, Courtesy,