Oborožena drama v Brežicah: Policijska pogajanja in obleganje

Foto: Policija

Oborožena drama v Brežicah: Policijska pogajanja in obleganje

V popoldanskih urah se je na območju Brežic razvila napeta situacija, ki je zahtevala obsežno posredovanje policijskih sil. Policijska uprava Novo mesto je poročala o oboroženem moškem, ki se je zadrževal v eni izmed stanovanjskih hiš, kjer je bil sam. Glede na resnost situacije so se na kraju zbrali številni pripadniki Specialne policijske enote, pogajalci ter drugi policijski oddelki, ki so skupaj zagotavljali varnost in poskušali najti mirno rešitev.

Za varnost prebivalcev so se angažirali policisti Specialne policijske enote skupaj s pogajalci in vodniki policijskih psov. Franci Božičnik, vodja Sektorja kriminalistične policije na PU Novo mesto, je v oddaji 24UR Zvečer pojasnil, da so prebivalci obveščeni o situaciji in pozvani, naj ostanejo v svojih domovih. Na pomoč je priskočila tudi gasilska enota, ki je s svojimi svetili pomagala osvetljevati hišo, medtem ko je novinarjem in snemalcem bilo strogo prepovedano uporabljati kakršno koli osvetlitev proti objektu.

Posredoval je tudi sin

Policijski pogajalci so več ur neuspešno poskušali vzpostaviti stik z moškim preko telefona, zato so ga začeli pozivati k predaji preko zvočnika. Dogajanje je dodatno zapletel odvetnik moškega in njegov sin, ki sta prav tako poskušala prepričati moškega, da se preda. Kljub temu so pogajanja zaostrila strela, ki jih je moški izstrelil proti policistom.

Na kraju dogodka je bila situacija še vedno zelo napeta. Območje je bilo obkroženo s policijskimi vozili, prisotni so bili ostrostrelci in policijski dron, kar kaže na resnost in kompleksnost situacije. Luka Černe, novinar, ki je poročal za 24UR ZVEČER, je razkril, da naj bi moški imel pri sebi tudi eksploziv.

Dogodek je pretresel lokalno skupnost, ki je bila priča moškemu, ki je že popoldne pred lekarno v Brežicah izstrelil dva strela, nato pa se zatekel v svojo hišo. Domačini poročajo, da je moški že dlje časa kazal znake zdravstvenih težav in je bil tisti dan opažen vinjen.

Policija je sprožila intenzivno kriminalistično preiskavo, a kot so poudarili, bodo več informacij lahko posredovali šele po zaključku aktivnosti na kraju dogodka. Župan Brežic, Ivan Molan, je potrdil, da je dostop do območja še vedno omejen, kar dodatno krepi občutek negotovosti med prebivalci.

[Vir: 24ur]; Portal24; Foto: Policija