“Čutim, da se rojeva ponovna renesansa, in na vsak način želim biti del tega pobega.”

Oboževalci Beyoncé navdušeni nad prihodom novega albuma

Beyoncé je uradno naznanila svojo vrnitev v svet glasbe z novim albumom Renaissance. Stavimo lahko, da bo v samo nekaj urah na vrhu lestvic najboljših. Za razliko od prejšnjih izdaj njenih izjemnih albumov, je Queen B oboževalcem omogočila, da se vnaprej pripravijo. Z njimi je namreč delila datum izida njene naslednje plošče.

Renaissance bo njen sedmi album in nadaljevanje njenega zelo uspešnega albuma Lemonade iz leta 2016.

Od takrat je izdala tudi skupni album z Jay-Z-jem, Everything Is Love, leta 2018 in The Lion King: The Gift, leta 2019. Izdala je tudi singl Be Alive za King Richarda novembra 2021.

Lani je za Harper’s Bazaar povedala, da se je začela ukvarjati z novo glasbo. “Ob vsej osamljenosti in krivici v preteklem letu mislim, da smo vsi pripravljeni pobegniti, potovati, ljubiti in se spet smejati,” je dejala. “Čutim, da se rojeva ponovna renesansa, in na vsak način želim biti del tega pobega. V studiu sem že leto in pol.”

Kdaj Renaissance izide?

Album bo na voljo za poslušanje na Tidal, Apple Music, Amazon Music in Spotify 29. julija. Njeni največji oboževalci lahko kupijo tudi enega od štirih kompletov, ki vključujejo okrasno škatlo, majico in CD Renaissance. 

Beyoncé je prek svojih profilov na družbenih omrežjih tudi objavila, da bo šesta skladba na albumu njen prvi singl, imenovan “Break My Soul”, ki je izšel 20. junija. 

Kakšno glasbo bo predstavljala Renaissance?

Glede na poročila The Hollywood Reporterja je pevka nakazala, da bo nova izdaja vsebovala 16 skladb. Album pa bo večdelni, glede na naslov “Act I”, ki je vezan na napoved.

Zdi se, da bo album vseboval Beyoncéjino najljubšo mešanico hip-hopa, R&B-ja in diska. V njeni naslovnici za britanski Vogue junija 2022 je bila Beyoncé citirana le dvakrat. In to ne o njeni prihajajoči glasbi. Vseeno pa je imel Edward Enniful priložnost slišati celoten album Renaissance in o njem zapisal: 

Visoki vokali in močni ritmi se združijo v eno in v delčku sekunde me odpeljejo nazaj v klube moje mladosti. Želim vstati in zaplesati. To je glasba, ki jo imam rad iz srca. Glasba, ki usmerja k kulturam in subkulturam, k našim prednikom in sovrstnikom. Glasba, ki bo združila ljudi na plesišču, glasba, ki se dotakne vaše duše. Kot vedno pri Beyoncé, je vse povsem namerno. 

Znano je, da bo Renaissance vseboval tako plesne kot country pesmi. Poleg tega bo vključeval avtorska dela Ryana Tedderja, ki je napisal tudi njeno uspešnico “Halo”, ter dela Raphaela Saadiqa.

Katere skladbe so predstavljene na Renaissance?

Se še ne ve. Upamo pa na objavo vsaj ene skladbe v sodelovanju s hčerko Blue Ivy. Konec koncev je zdaj dobitnica grammyja tako kot njena mati!

Vir: ELLE, The Guardian

Komentar: